"Три причини, з яких Путін піднімає ставки саме зараз" - Павло Клімкін

"Три причини, з яких Путін піднімає ставки саме зараз" - Павло Клімкін

По-перше, прагнення отримати кращі позиції у торгівлі з новою адміністрацією США. Кремль не може робити це з позиції сили зі США, тому створює тиск на їхніх партнерів, в першу чергу Україну.
По-друге, бажання створити підгрунття для масштабних провокацій - як військових, так і, наприклад, визнання незалежності Донбасу перед виборами до Держдуми восени цього року. Донбас Росії не потрібен, але тримати його як колонію на кшталт Абхазії є однією з опцій Кремля. Можуть після "Крим наш" піти і на "Донбас наш" під соусом "захисту" російських громадян, яких на окупованих територіях все більше - паспорти намагаються "одягнути на голову" майже кожному. Створення зараз тотальної істерії у російських ЗМІ щодо начебто "ворожих" дій України лягає в цю логіку. Так просто в російських ЗМІ маразм не розкручують.
По-третє, "телевізор" завжди відволікає від "лікарні" та "холодильника". Економічна ситуація в Росії явно не покращується, вакцинація теж не просувається швидко. Шукати зовнішніх ворогів - це типова відповідь всіх імперій на внутрішні негаразди.
Одним словом, панікувати точно не слід, ми ж все точно нічого не боїмося, але розслаблятися теж не варто.