"Трохи новин з боліт" - Олена Кудренко

"Трохи новин з боліт" - Олена Кудренко

1. Росія витратила на виплати учасникам "сво" в декілька разів більше, ніж на освіту та охорону здоров'я - сума майже 3 трлн рублів порівнянна з витратами росії на освіту за три роки, з витратами на охорону здоров'я - за два роки. Напевно, в бюджеті на наступний рік ці дві галузі отримають значно менше. Бо нащо?

2. Таджики зможуть стати поліцейськими на росії. Їм надали дозвіл навчатися в університетах МВС з подальшим правом лупити росіян дубинками)). Хотіла би про дубинки сказати "жартую", але ніт). Дефіцит дільничних тільки у москві - 75%.

3. Організована злочинність, згідно звіту МВС, за перші п'ять місяцв 2024 року виросла на росії на 76%, порівняно з аналогічним періодом 2021 року, до повномасштабного вторгнення в Україну.

"Незаконний трафік зброї - просто жахливий. В Бєлгороді та Курську зброєю торгують вільно... Ті, хто повернувся з фронту, створюють банди..."

А тут в нагоді "навчальні матеріали", яким російські сціенаристи та режисери активно годували своє населення - "Брат", "Бумер", "Бригада", щось новіше, правда ж?

4. Пітерські готельєри поскаржились на відсутність багатих європейських туристів. Їх відток значущий та відчутний. "Тільки за рахунок російських туристів розвиватися у нас не вийде..."

Хм... Англійська мова вам теж, по суті, не потрібна. Вчить китайську.

5. Мігрантів на росії просять не шепотіти між собою на рідній мові, не видавати різні звуки, не свистіти та не цикати вслід російським жінкам та чоловікам, а ще не різати баранів в якості жертвоприношення.

В принципі, якщо таджики будуть поліцаями, то який сенс забороняти їм зараз свистіти та цикати на росіян?)

6. Китайці створюють банки-одноденки. Через важку ситуацію з прийому платежів від росіян, через санкції, китайці почали користатися та дурити "вєлікіх". Відкривають якийсь банк: "немає проблем, тільки покладіть до нас депозит, плюс ще доплатіть за те, і за те... " Росіяни депозити поклали, а банк пропрацював тиждень і закрився.

7. Наступній новині вже десь тиждень, чи більше - росіяни (конкретніше - виробники такого ж пойла) назвали білоруські вина "шмурдяком", білоруси образились та заявили про припинення поставок вина до росії з Мінського заводу.

Шмурдяк - ну, а що потрібно ще такому народу, який самовбивається у захватницьких війнах, а вдома бухає, організовує банди та не може собі дозволити щось, що п'ють люди, а не...