"ТРОХИ ПРО РЕЙТИНГИ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ТРОХИ ПРО РЕЙТИНГИ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Парад рейтингів завершився результатами дослідження Socis. 23.8% у Зеленського, 13% у Порошенка, 10,5% у Бойка. По партіям, результати такі: СН - 18,3%, ЄС - 13,1%, ОПЗЖ - 11,4%. Результати більш менш збігаються з результатами Центру Разумкова, тому явно заслуговують на довіру.

Очевидно - розрив між СН і ЄС усе меншає. День коли вони зрівняються - не за горами. А далі... Очевидно й те, що ставлення до ЗЕ особисто набагато краще ні до його партії. Тези "заважають", "що він може?", "погане оточення - гарний ЗЕ" все ще діють. Поки що.

Очевидно й таке. Перетік виборців від "служок" до ЄС уже почався. Коли рейтинги "служок" і ЄС зрівняються, перетік піде іще більш жваво. Тож працюємо далі - і буде нам щастя.

PS. Рейтинг КМІС наробив чимало шуму. В продажності КМІС звинуватили з усіх боків. Проте - я б не критикував КМІС і от чому.

По-перше, стався прецедент, уперше від президентський виборів якийсь рейтинг поставив "служок" не на перше, а зразу на третє місце - аж після "ЄвроСолідарності". КМІС мусив мати серйозні підстави аби зробити настільки карколомний висновок.

По-друге, Ситуація змальована КМІС може відобразитися в рейтингах інших політсил за якийсь час. Сама логіка подій те підказує. Спершу від "служок" відколяться прибічники ідеологічно близькі до ОПЗЖ. Потім - піде перетік патріотичних прибічників до ЄС.

А Зеленський? Ну, з коміків прийшов - комедією і завершить.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко