"Трохи про ситуацію з Порошенком з точки зору політтехнологій" - Олексій Голобуцький

"Трохи про ситуацію з Порошенком з точки зору політтехнологій" - Олексій Голобуцький

От в чому не можна звинуватити Порошенка, так це в політичній недосвідченості. Порошенко в політиці давно, це політик з величезним досвідом. Публічна частина його діяльності завжди ретельно продумана, вибудувана і яскрава.

І зараз Порошенко, очевидно, піднімає ставки: переводить взаємодію з Зеленським в емоційне особисте протистояння, не соромлячись неприємних слів і звинувачень на адресу шостого президента. Я так розумію, 17 числа почалась передвиборча кампанія Порошенка як кандидата в наступні президенти.

Театралізована постановка ОП з «судом» прекрасно працює на цю задачу. При тому ніхто з суддів не хоче брати на себе відповідальність за однозначно політичне рішення щодо одного з лідерів опозиції. Ми вже бачимо новину «судді стало погано, викликали швидку» (котру пробують заперечити - нібито "суддя в нарадчій кімнаті") - неоригінальний, м’яко кажучи, варіант ухиляння від виконання замовлення. Але отак є: ніхто не хоче «брати під козирьок» і просто виконувати поставлену задачу. Татаров чи не Татаров, але ніхто не хоче брати відповідальність безпосередньо на себе.

Я думаю, ця ситуація показує, що влада зробила помилку. Скажу цинічно: Зекоманді треба було це робити 2,5 роки назад. Коли була тотальна популярність, коли всі чекали саме таких дій. А коли ти 2,5 роки не робив нічого і просто зараз намагаєшся перекрити це процесом над Порошенком – ця роль суду як ширми очевидна навіть тим, хто дуже не любить Порошенка. «Судова постановка» - це просто спроба перекрити невдачі останніх 2,5 років.