"Трохи вранішніх новин" - Денис П'ятигорець

"Трохи вранішніх новин" - Денис П'ятигорець

1. Секретаріат Організації Об'єднаних Націй надав українській стороні завірену офіційною печаткою ООН фотокопію заяви президента-втікача Віктора Януковича, в якій той просить Росію ввести війська в Україну. «Та то ж коли було?» - заявили адвокати Януковича.

2. Міжнародний суд ООН в Гаазі розкрив подробиці позову України щодо Росії. Згідно з повідомленням суду, Україна звинуватила Росію в порушенні міжнародних домовленостей про заборону фінансування тероризму, зокрема фінансуванні терористичних угрупувань "ДНР", "ЛНР", "Харківські партизани" та вказала на збройне захоплення Росією території Автономної республіки Крим та міста Севастополя і систематичне утиск прав кримськотатарського народу. #ВиВсьоВрьоті, #АТиДокажі – традиційно заявили в РФ. Шановні… Хоча, ні, ніфіга не шановні! В вас від Бояришніка вже зовсім пам'ять відшибло? Ваш кремлівський кордупель сам на камеру зізнався, що зелені чоловічки – це військові РФ. Які ще докази потрібні? Стрелкови, Бородаї, Мотороли – громадяни РФ. Діряві прилітають в Мінськ на переговори на літаку МЗС РФ та їздять на посольських машинах РФ по Мінську. Це те, що на поверхні. Не кажучи вже на розвіддані в якості доказів. Тим більше, що ці дані також будуть додані до позову.

3. Верховна Рада 238 голосами ухвалила документ, який вплине на розвиток будівельної галузі України. Закон має стати ефективним інструментом для боротьби з будівельними аферами та недоброчесними забудовниками.

4. Верховна Рада України підтримала за основу та в цілому проект постанови №4261 "Про встановлення Дня українського добровольця". Проектом встановлюється в Україні День українського добровольця, який буде відзначатися щорічно 14 березня.

5. Президент України Петро Порошенко за підсумками переговорів із президентом Швейцарської Конфередерації Доріс Лойтхард у Давосі заявив журналістам, що Швейцарія до кінця січня поточного року передасть $100 млн у вигляді першого траншу фінансової допомоги Україні.

6. Президент України Петро Порошенко домовився про зустріч з обраним президентом США Дональдом Трампом. Про це він сказав в інтерв’ю Bloomberg. «Я був одним з перших світових лідерів, з яким Дональд Трамп поговорив телефоном після виборів. Ми домовилися зустрітися», - заявив він.

7. На одному з полігонів у Харківській області розпочалися навчальні збори з резервістами оперативного резерву. Протягом 30 діб резервісти мають удосконалити навички з тактичної, медичної, інженерної та вогневої підготовки, а також виконати програму фахової підготовки, бойового злагодження у складі рот, батальйонів та бригади в ході відповідних навчань та тренувань.

8. Верховна Рада прийняла закон щодо впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті – так званого єдиного електронного квитка.

9. Приватбанк анонсував запуск пілотного проекту з оплати за проїзд за допомогою єдиного електронного квитка у Львові на маршруті трамваю №8. Зокрема, пасажири зможуть їздити з електронними квитками на цьому маршруті вже з 18 січня.

10. Україна продемонструвала найбільше зростання продажів нових автомобілів в Європі за підсумками 2016 року. У 2016 році вдалося реалізувати 64478 нових автомобілів, що на 39% більше, ніж рік тому. У підсумку, український авторинок піднявся на одну позицію і тепер займає 23-е місце в Європі за обсягами продажів.

11. ООН спрогнозувала зростання ВВП України у 2017 році на рівні 1,9%, а Світовий банк зберіг прогноз зростання ВВП України на рівні 2% у 2017 році з подальшим зростанням на рівні 3% у 2018 і 2019-ому.

12. Надходження від митної служби у грудні збільшилися на чотири мільярди гривень. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорець