"Трохи вранішніх новин" (1 березня) - Денис П'ятигорець

"Трохи вранішніх новин" (1 березня) - Денис П'ятигорець

1. Європейський парламент, Рада Європейського Союзу та Європейська комісія дійшли згоди в питанні надання Україні безвізового режиму.

2. Президент України Петро Порошенко привітав українських дипломатів з успішним головуванням України в Раді безпеки ООН в лютому. «Відтепер слово «Авдіївка» увійшло до міжнародного лексикону як символ героїзму українського війська, непереборності духу українців та цинізму російської агресії. З найвищої безпекової трибуни світу Україна спільно з партнерами рішуче засудила російську агресію на Донбасі та окупацію Криму і наголосила на важливості збереження санкцій щодо Росії до відновлення територіальної цілісності України», - зазначив Порошенко, дипломатично забувши згадати, що саме за головування України в ООН стало на одно Чуркіна менше. Соупадєніє?

3. Українське питання буде в числі пріоритетів Великобританії на час березневого головування в Раді безпеки ООН. Про це у Twitter повідомив посол Британії в ООН Метью Рікрофт.

4. Дімон зрозумів, що хєробо буде ще довго. Росія повинна бути готова до того, що в умовах санкцій доведеться жити невизначено довгий час, вважає прем'єр-міністр Дмитро Медведєв. За його словами, країни Заходу намагаються їх законодавчо «увічнити».

5. До них почало доходити. Слова Дональда Трампа про необхідність повернення Криму Україні, позиція за договорами про скорочення озброєнь насторожили лідерів думських фракцій в РФ.

6. Державний бюджет України в січні 2017 року зведено з профіцитом на рівні 15,754 мільярда гривень, що в 6 разів перевищує профіцит за січень минулого року на рівні 2,452 мільярда гривень.

7. Іноземні інвестори вклали в економіку України у 2016 році 4,406 мільярда доларів США прямих інвестицій (акціонерного капіталу), що на 642 млн. доларів, або на 17,1%, більше показника за 2015 рік на рівні 3,764 мільярда доларів

8. Українські підприємства за сезон цукроваріння, який стартував 20 серпня 2016 року і завершився 11 січня 2017 року, експортували 344 тисячі тонн цукру, що в 33 рази більше в порівнянні з аналогічним періодом роком раніше.

9. Служба безпеки України перехопила розмову ватажка "ДНР" Олександра Захарченка з "головою" управління внутрішньої та зовнішньої політики його "адміністрації" Дмитром Трапезніковим. В розмові йдеться про те, що ультиматум "припинити блокаду" це фейк і справжня мета - віджати українські підприємства на окупованій території. Окремо дірявий слєсарь зазначив, що навіть якщо Україна до 1 березня припинить блокаду, то діряві почнуть свою і більше не будуть поставляти вугілля з окупованих територій.

10. Агентство зі зменшення загроз Міністерства оборони США з метою посилення і вдосконалення фізичної ядерної безпеки України допоможе Міненерговугіллю створити Міжвідомчий оперативний штаб для протидії загрозам об'єктам ПЕК

11. В Україні збільшується кількість домогосподарств, які купують сонячні панелі для отримання альтернативної енергії і наразі щоквартально спостерігається ріст на 40-45% таких домогосподарств.

12. Міністерство екології та природних ресурсів України отримало 44 заявки на будівництво сонячних електростанцій в Чорнобильській зоні.

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорець