"Трохи вранішніх новин" (10 квітня) - Денис П'ятигорець

"Трохи вранішніх новин" (10 квітня) - Денис П'ятигорець

1. Усік – THE BEST!!!

2. Ломаченко – THE BEST!!!

3. Гвоздик – THE BEST!!! Причому в Усіку та Ломаченку сумнівів не було. А Гвоздик - реально красава!

4. Верняєв – THE BEST!!!

5. Президент Петро Порошенко підписав указ “Про затвердження Річної національної програми під егідою Комісії Україна - НАТО на 2017 рік”. Зазначається, що документ підготовлений відповідно до нового порядку розробки річних національних програм співробітництва України з НАТО.

6. В Україну доставили першу партію ліків, необхідних для дитячої онкології, на загальну суму близько 60 мільйонів гривень. Про це 9 квітня 2017 року повідомила виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я Уляна Супрун

7. Держсекретар Сполучених Штатів Америки Рекс Тіллерсон вважає, що немає жодних підстав для скасування введених попередньою адміністрацією санкцій проти Росії.

8. Далі більше. Лідер республіканської більшості у Сенаті США Мітч Макконнелл заявив, що він не виключає запровадження нових санкцій проти Росії, якщо відповідна пропозиція матиме двопартійну підтримку.

9. А ще далі – ще більше. Президент США Дональд Трамп обговорює можливість посилення санкцій проти Росії й Ірану через їхню підтримку глави Сирії Башара Асада, якого звинувачують у застосуванні хімічної зброї проти мирного населення. Про це заявила постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі в ефірі CNN.

10. Державний секретар США Рекс Тіллерсон в ході офіційного візиту до Росії не буде зустрічатися з президентом РФ Володимиром Х@йлом. Замість американського посадовця виступить група «Не Ангели» зі свої хітом «Вова, прощай! Вова прості! Вова, поймі, нам нє по путі».

11. #УпсХіДідІтЕгєн. Норвезька поліція затримала 17-річного росіянина за підозрою у закладці бомби біля однієї зі станцій метро в Осло, передає телеканал NRK з посиланням на представника поліції безпеки Норвегії Сігне Аалинг.

12. #ЗноваШампурВСпину. Росія повинна припинити обстоювати позицію, згідно з якою чинний президент Сирії Башар Асад має залишатися при владі в країні. Про це 9 квітня 2017 року заявив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу

13. За перший квартал 2017 року до місцевих бюджетів надійшло 41,6 млрд грн, що майже на 40% більше, ніж за перший квартал 2016 року

14. Рекордний врожай – ключовий фактор, який забезпечив прискорення економічного зростання до 4.8% в четвертому кварталі 2016 року.

15. Європейска комісія наповнила Державний фонд енергоефективності на 100 млн євро.

16. В Укрзалізниці відзвітували про зростання транзитних перевезень, які падали протягом всього останнього часу фактично на 13%. 7,5% зростання вантажних перевезень. Збільшення перевезень пасажирів

17. Між українською Одесою та турецьким Стамбулом почав курсувати пором

18. У січні-лютому 2017 року обсяг вина виноградного, що реалізувала Україна за межі країни, становив 64,3 млн грн, що у 2,4 рази більше, ніж у січні-лютому 2016 року.

19. У 2017 році у Львівській області планують ввести в експлуатацію три вітрові електростанції загальною потужністю 46,9 МВт, три сонячні електростанції загальною потужністю 75 МВт та дві малі гідроелектростанції потужністю 510 кВт.

20. Державна компанія Саудівської Аравії SALIC (Saudi Agricultural & Livestock Investment Company) планує будівництво портового терміналу в Україні.

21. Компанія “Нібулон”, що володіє однойменним суднобудівно-судоремонтним заводом, протягом найближчих 4 років планує збільшити кількість побудованих судів до 100.

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорець