"Трохи вранішніх новин" (11 квітня) - Денис П'ятигорець

"Трохи вранішніх новин" (11 квітня) - Денис П'ятигорець

1. НАК «Нафтогаз України» та ПАТ «Укртрансгаз» підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо спільної оцінки можливостей співпраці у використанні та розвитку газотранспортної системи (ГТС) України з компаніями Snam S.p.A. (Італія) та Eustream a.s. (Словаччина) - одними з найбільших та найдосвідченіших операторів ГТС в Євросоюзі.

2. #ІНєМьорзнєм. Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» повідомила 10 квітня, що Україна не імпортує природний газ із Росії вже 500 днів.

3. Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), скасувала своє рішення про введення абонплати за розподіл газу для його доопрацювання.

4. Шестеро представників військового з’єднання C4ISR Ukraine центру Збройних сил України перемогли в змаганнях найкращих ІТ-експертів НАТО «Enterprise Architecture Hackathon-2017». Україна уперше взяла участь у цих змаганнях, українська команда була єдиною, що представляла країну-партнера НАТО, єдиною, до складу якої увійшла дівчина. Крім того, українська команда була наймолодшою із 30 команд-учасниць.

5. За останній рік на Тернопільщині почали діяти 120 приватних сонячних електростанцій.Зараз в області також розроблено проекти будівництва сонячних фотоелектричних станцій у двох районах Тернопільщини потужністю у 19 та 11,5 МВт.

6. Міжнародний аеропорт Київ (Жуляни) збільшив пасажиропотік на 66,1% - до 99,4 тис. пасажирів порівняно з березнем 2016 року.

7. Ощадбанк став одним із членів Європейської бізнес-асоціації (ЄБА).

8. Українські банки збільшили свій капітал на 108 млрд грн.

9. Крюківський вагонобудівний завод в січні-березні 2017 року, в порівнянні з відповідним періодом 2016 року, збільшив виробництво вантажних вагонів в 7,5 раз або на 500 шт. – до 577 вагонів.

10. За підсумками першого кварталу 2017 року обсяги експорту цукру з України склали 267,4 тис. тонн, що перевищує результати аналогічного періоду минулого року більш ніж у 9 разів.

11. За підсумками першого кварталу 2017-го зовнішньоторгове сальдо України з торгівлі свіжою, охолодженою та мороженою свининою складає майже 2,5 млн дол. Це у 2,86 разів більше ніж за результатами всього попереднього року.

12. На Львівщині відкрили найбільший в Західній Україні завод з виробництва димохідних систем з нержавіючої сталі

13. «Укргазбанк» спільно з компаніями Oxygen Group та ULF Finance почали видавати безвідсоткові кредити на покупку електромобілів. Програма передбачає термін виплати до трьох років за умови внесення передоплати в розмірі від 50%

14. 2016 рік став для ресторанного ринку роком підйому – в столиці вперше з початку кризи відкрилося більше ресторанів, ніж закрилося. У ресторани повернулися постійні клієнти, а їх відвідуваність зросла на 30%.

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорець