"Трохи вранішніх новин" (11 жовтня) - Денис П'ятигорец

"Трохи вранішніх новин" (11 жовтня) - Денис П'ятигорец

1. Міноборони значно збільшить фінансовий ресурс на модернізацію і закупівлю нової техніки, і не тільки українського виробництва. Незабаром буде підписано контракт на закуплю БТР-4Е останньої модернізації. Цього року було зроблено зміни до державного оборонного замовлення, і планується значно збільшити замовлення для Збройних Сил України на протитанкові ракетні комплекси «Стугна», «Корсар». Про це повідомив Степан Полторак.

2. Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявляє, що Туреччина, як і раніше, підтримує суверенітет і територіальну цілісність України та не визнає анексії Криму Російською Федерацією.

3. У 2017 році кількість великих платників зросла на 69% порівняно з минулим роком. За дев'ять місяців 2017-го великі платники сплатили до державного бюджету 194 млрд гривень.

4. Українські митниці, в рамках експерименту з розподілу понадпланових доходів, протягом січня-вересня 2017 року перерахували на ремонт доріг 8,3 млрд грн.Лідерами експерименту є Одеська, Київська та Львівська області.

5. Україна залучила у розвиток альтернативних джерел енергії понад 700 мільйонів євро впродовж трьох років. Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

6. Чисті міжнародні резерви Національного банку України у вересні зросли на 11,2% - до 6,079 млрд дол.

7. ЗСУ отримали 26 одиниць модернізованих паливозаправників та 6 танкоремонтних майстерень ТРМ-80 і МТО-80.

8. "Спецтехноекспорт" представив нову безпілотну наземну бронемашину "Фантом-2" на міжнародній оборонній виставці AUSA-2017 у Вашингтоні. Ця техніка є продовженням лінійки українських інноваційних "Фантомів" для ведення бойових дій.

9. Виробництво автотранспортних засобів в Україні в січні-вересні поточного року в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року збільшилася на 77,3% - до 5,696 тисячі одиниць

10. За три квартали поточного року українці зареєстрували 3068 електрокарів і гібридних автомобілів. З них 1354 - це чисті електрокари, а 1714 - автомобілі з гібридним приводом. Це перевищує показники трьох кварталів минулого року (2593 електрокарів і гібридів).

11. На Хмельниччині на Теофіпольському цукровому заводі почав видавати електроенергію другий за величиною в Україні біогазовий комплекс потужністю 5,1 мегават. Це лише перша черга новозбудованого енергетичного комплексу. Загальна потужність біогазового заводу становитиме 15,6 мегавата. За оцінками фахівців, у разі виході на повну потужність він може стати найбільшим підприємством такого типу в Європі.

12. Українець Олександр Титаренко став кращим фріраннером за версією Red Bull Art of Motion 2017 набравши рекордну кількість балів за всью історію змагань!

13. Збірна України з карате виборола повний медальний комплект на престижному турнірі в Австрії Анжеліка Терлюга (-55 кг) виграла золото, Катерина Крива (-50 кг) стала срібною призеркою, а Олег Філіпович (-60 кг) здобув бронзу.

14. Cтартап GitLab українця отримав $20 млн від венчурних інвесторів. Кошти отримав харків'янин Дмитро Запорожець. Розмір поточної інвестиції – такий же, як і в минулому році, проте за цей час оцінка компанії виросла вдвічі.

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорец