"Трохи вранішніх новин" (12 грудня) - Денис П'ятигорец

"Трохи вранішніх новин" (12 грудня) - Денис П'ятигорец

1. Художній фільм Кіборги встановив рекорд за касовими зборами серед українських кінострічок за перші вихідні показу. За його словами, фільм зібрав 8 186 701 грн. За вихідні фільм подивилися понад 106 тисяч глядачів. Відзначається, що 531 750 грн будуть перераховані на рахунки фонду допомоги українській армії Повернись живим в рамках акції #Янебайдужий.

2. Національна акціонерна компанія Нафтогаз за 11 місяців 2017 року перерахувала до державного бюджету близько 99,2 млрд грн податків і дивідендів. Надходження від групи Нафтогаз склали близько 15% загальних доходів державного бюджету.

3. Держконцерн "Укроборонпром" зайняв 77 позицію в рейтингу найбільших компаній, які виробляють озброєння. Про це свідчать дані Стокгольмського інституту дослідження проблем світу (SIPRI). Згідно з даними дослідження, продажі Укроборонпрому за 2016 рік склали $1 млрд. У 2015 році держпідприємство було на 84-му місці.

4. Компанія Авіалінії Антонова у 2017 році збільшила комерційні авіаперевезення на 26% у порівнянні з минулим роком, припинивши співпрацю з Росією. Про це повідомила прес-служба підприємства.

5. Другий місяць поспіль українські теплоелектростанції споживають вугілля антрацитної групи на 300 тисяч тонн менше, ніж минулого року. Такі темпи дозволяють вийти на річні обсяги використання антрациту України в 5 млн тонн, що майже наполовину менше від торішніх. Це стало можливим завдяки вжитим урядом заходам переведення антрацитових блоків українських ТЕС на газову групу.

6. Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надає кредит на суму 160 млн євро другому за величиною місту в Україні - Харкову, на розширення метрополітену. Про це повідомляє прес-служба ЄБРР.

7. За 11 місяців 2017 року на українських заводах було вироблено 7654 автотранспортних засобів, що на 67% більше торішнього результату за аналогічний період. Про це повідомила профільна асоціація Укравтопром.

8. Обсяг експорту фруктів з України за 9 місяців 2017 року зріс на 64% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року і склав близько $24 млн.

9. Італійський бюджетний авіаперевізник Ernest Airlines почав літати до київського аеропорту «Жуляни» з Мілана. Рейси до Мілана та Неаполя будуть виконуватися по понеділках, середах і суботах. Мінімальна вартість авіаквитка в один бік становить 49 євро.

10. ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. Морозова", завершило повний цикл заводських випробувань БТР-4МВ1. Ця бойова машина побудована із широким застосуванням досвіду використання БТР-4 у зоні АТО, стандартів НАТО та технологічним рішенням у відповідності до останніх тенденцій бронетехніки Альянсу. Завдяки цьому вдалось досягти принципово нових бойових можливостей БТР-4МВ1.

11. Цього року завершилися державні випробування вітчизняного автоматичного гранатомета УАГ-40. Загальна вага гранатомета становить 30 кілограмів. Для порівняння – американський аналог (МК-19) удвічі важчий — 65 кг. Якщо порівняти всі 40-міліметрові гранатомети, що нині випускаються, то за показниками «низька вага — висока влучність» гранатомет займає передові позиції.

12. Українська студія інноваційних технологій Front Pictures долучилася до створення першої стаціонарної проекційної сфери 360 у Південній Кореї. Українці відповідали за розробку та встановлення проекційної системи й програмного забезпечення.

13. Український стартап UniExo увійшов У ТОП—25 роботизованних стартапів у світі та зараз перемагає у публічному голосуванні у конкурсі Robot Launch 2017. Унікальний роботизований екзоскелет UniExo, розроблений 22-річним студентом Антоном Головаченко, вже встиг стати сенсацією на кількох міжнародних виставках і виграти не один грант.

14. Український боксер, чемпіон світу WBO в другій напівлегкій вазі Василь Ломаченко отримав нагороду імені Мухаммеда Алі в номінації International Fighter of the Year від Ring 8. Про це в понеділок, 11 грудня, у Instagram повідомив менеджер боксера Егіс Клімас.

15. Україна зібрала докази вчинення Російською Федерацією воєнних злочинів на території анексованого Криму, на котрі розповсюджується юрисдикція Міжнародного кримінального суду. Про це сказав представник прокуратури Автономної Республіки Крим Андрій Андросов.

16. Російський державний оператор "Россети" відмовляється заходити в окупований Крим і контролювати електромережі, побоюючись потрапити під міжнародні санкції.

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорец