"Трохи вранішніх новин" (12 квітня) - Денис П'ятигорець

"Трохи вранішніх новин" (12 квітня) - Денис П'ятигорець

1. Уряд Гройсмана планує з 1 жовтня підняти пенсію українцям, і це буде не разова "подачка", а системне підвищення. Приблизно 1 млн 308 тис. українців отримають підвищення до 200 грн, 1млн 208 тис. - від 200 до 500 грн, 1 млн 993 тис. - від 500 - 1000 грн, 1 млн 109 тис - понад 1000 грн підвищення.

2. Україна відчуває дефіцит ресурсу, але закуповувати вугілля у країни-агресора уряд не буде. Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман

3. У рамках пенсійної реформи уряд планує з 1 жовтня скасувати оподаткування пенсій працюючих пенсіонерів.

4. Держсекретар США Рекс Тіллерсон під час переговорів із президентом Петром Порошенком запевнив, що США підтримують територіальну цілісність України і наполягають на виконанні Мінських домовленостей, зокрема, на важливості забезпечення режиму припинення вогню. За словами керівника зовнішньополітичного відомства, Вашингтон не допустить жодних пакетних домовленостей щодо вирішення ситуації в Україні та Сирії.

5. Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" як окрема юридична особу в 2016 році отримала чистий прибуток у розмірі 26,529 млрд грн проти чистого збитку 27, 749 млрд грн в 2015 р.

6. 16,6 млрд. грн.!!! Саме таку суму за рік не змогли вкрасти чиновники. Саме таку суму за рік зекономила держава завдяки системі Прозорро. З 1 квітня 2016 року почав діяти закон про «Публічні закупівлі», який зобов’язав проводити державні закупівлі через систему Prozorro виповнився рік. До цього система Прозорро використовувалась добровільно. За цей рік:

- через систему пройшло – 338,9 тис. тендерів

- ці тендери організували – 15,99 тис. юросіб

- в тендерах взяли участь – 43,11 тис. постачальників

- економія держаних коштів склала – 16,63 млрд. грн.

7. Литва надала Україні протягом 2015-2016 років 150 тонн військового спорядження, зокрема, і стрілецької зброї. Про це розповів міністр оборони Литви Раймундас Каробліс в інтерв'ю "РБК-Україна".

8. На автомобільному заводі «Богдан» у Черкасах відбулася передача першої партії з десяти санітарних автомобілів Богдан-2251 представникам Міністерства оборони України.

9. Легкий транспортний літак АН-2-100 держпідприємства "Антонов" встановив світовий рекорд, піднявши найбільшу для цього класу літаків вагу, а саме 3200 кг, та злетів на висоту 2700 метрів.

10. #Внєзапно! ДТЕК Крименерго почало інвестиційну суперечку з Росією через "націоналізацію" росіянами українських підприємств на території окупованого півострову

11. #Схавают. Російський сенатор Віктор Озеров заявив, що російська система ППО не займатиметься перехопленням нових американських ракет у Сирії, бо вони там лише для боротьби з тероризмом. Це заява ще крутіша, аніж попередня про «неможливість збити ракети через кривизну земної кулі». Тобто ще раз – ви припхали ППО в Сирію для боротьби з тероризмом. І як ви збиралися «боротися з тероризмом» з допомогою ППО? В них же немає літаків чи крилатих ракет? Чи ви планували з комплексів С-300 шмаляти по старим пікапам Toyota?

12. #Сколєн! Позиція Росії по відношенню до Сирії не знайшла підтримки у світі, країна опинилася в ізоляції з цього питання, адже вона приєдналася до таких країн, як Північна Корея, Сирія та Іран, заявив представник Білого дому Шон Спайсер. #МиЖеБраття – це беззаперечний успіх. Потрапити до такої плеяди країн і всього за три роки – це рівень. Могьотє!

13. Той незручний момент, коли "дирява медицина" гірша за українську тюрму. У Запоріжжі впіймали бойовика "ЛНР", який приїхав на лікування

14. Міжнародний аеропорт Львів імені Данила Галицького за перші три місяці 2017 року зафіксував пасажиропотік на рівні 162,7 тис.пас.. Як йдеться у повідомленні аеропорту, це на 51,5% більше, ніж за аналогічний період минулого року

15. Національна рада з питань телебачення та радіомовлення застосувала штрафні санкції до 10 радіокомпаній, які порушили норми законодавства про квоти

16. У Харківській області знайдено родовище газу із запасами близько 200 млн кубометрів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ПАТ “Укргазвидобування”

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорець