"Трохи вранішніх новин" (12 жовтня) - Денис П'ятигорец

"Трохи вранішніх новин" (12 жовтня) - Денис П'ятигорец

1. Міністри закордонних справ країн "Бухарестської дев'ятки" (Польща, Болгарія, Румунія, Естонія, Латвія, Литва, Словаччина, Чехія, Угорщина) ухвалили у Варшаві спільну декларацію, в якій підтвердили підтримку територіальної цілісності та суверенітету України, закликали Росію припинити агресивні дії і вивести війська з України.

2. До Посольства України у Чеській республіці надійшли письмові вибачення від численних громадян у зв’язку із заявами президента цієї країни Мілоша Земана про Крим. В самій республіці прем'єр-міністр Чехії Богуслав Соботка заявив, що ̶в̶е̶р̶б̶а̶л̶ь̶н̶а̶ ̶м̶а̶с̶т̶у̶р̶б̶а̶ц̶і̶я̶ виступ президента Чехії Мілоша Земана щодо Криму із закликом до скасування санкцій проти Росії суперечить зовнішній політиці країни і була проголошена без узгодження з урядом. Нагадаємо, відповідно до Конституції Чеської республіки зовнішня політика – це зона відповідальності Уряду, а не президента. В повноваження ж Земана входить вживання руской водкі, отримання подарунків від «Газпрому» та флірт з Кадировим по скайпу.

3. Президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про створення ставки Верховного головнокомандувача Збройних сил, підписавши відповідний указ. Кажуть, що першу копію Указу відправили особисто Оксані Сироїд.

4. Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили корупційну схему з розтрати державних коштів у сумі понад 149 мільйонів гривень під час закупівлі палива для Міністерства оборони України.

5. А ось це одна з самих офігєнних новин. Киянин отримав рік за перепост заклику боротися за незалежність "Новоросії". От ніби все прекрасно в цій новині. Але виникає питання – чому досі ніхто не порушує справу (хоча б, курва, просто почати порушувати справи) проти Мураєва, Савченко, Балицького та інших любителів сєпарні та расіі матушкі, які мають мандати. (у випадку з Савченко під словом «мандат» малося на увазі посвідчення депутата верховної ради та відповідний статус).

6. Співробітники Служби безпеки України затримали жінку-військовослужбовця Національної гвардії України, яка працювала на Російську Федерацію. Співробітники СБУ затримали двох громадян України, завербованих спецслужбами РФ, які планували здійснити терористичний акт у місті Маріуполь Донецької області.

7. Ціну на газ для населення найближчим часом підвищувати не будуть. Міністерство енергетики та вугільної промисловості оприлюднило нову формулу розрахунку ціни на природний газ для населення, яка обґрунтовує незмінність ціни до 1 квітня 2018 року.

8. Кабінет Міністрів затвердив план заходів щодо впровадження накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування на 2017-2018 роки.

9. Кабмін розширив перелік адміністративних послуг, які можна отримати у Центрах надання адміністративних послуг. Відтепер у ЦНАПах можна отримати посвідчення водія, перереєструвати, зняти з обліку транспортні засоби, отримати послуги соцсфери та зареєструвати акти цивільного стану.

10. З початку року на підтримку армії платники податків перерахували понад 8,2 млрд. грн. військового збору. Порівняно з відповідним періодом минулого року сплата цього збору зросла на 31,6%, або майже на 2 млрд. грн.

11. Німецько-Український Фонд і KredoBank підписали угоду про надання кредитів українським малим та середнім підприємствам на суму 100 млн. грн.. Згідно з угодою, KredoBank кредитуватиме підприємству за ставкою 15% річних у гривні. Серед пріоритетних для кредитування напрямків роботи - сільське, лісове та рибне господарство, переробна промисловість, тимчасове розміщення та організація харчування, постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря.

12. У січні-вересні 2017 року міжнародний аеропорт Київ (Жуляни) обслужив майже 1,4 млн пасажирів, що на 66,7% більше, ніж за аналогічний період 2016 року.

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорец