"Трохи вранішніх новин" (13 грудня) - Денис П'ятигорец

"Трохи вранішніх новин" (13 грудня) - Денис П'ятигорец

1. Президент США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет країни на 2018-й фінансовий рік, де закладено 350 млн дол. Україні на надання військової допомоги

2. Лідери Європейського Союзу в четвер схвалять продовження ще на шість місяців економічних санкцій блоку проти Росії, накладених через російську анексію Криму і підтримку Москвою бойовиків на сході України, передає Reuters.

3. Міжнародне рейтингове агентство Moody's прогнозує зростання валового внутрішнього продукту України на 3,5% у 2018 році.

4. У вівторок, 12 грудня 2017 року Київський апеляційний господарський суд залишив без змін рішення Господарського суду Києва від 19 жовтня 2017 року справі щодо розірвання договору купівлі-продажу акцій ВАТ "Укртелеком" та апеляційну скаргу ТОВ "ЕСУ" - без задоволення. Таким чином "Укртелеком" повернеться в державну власність.

5. Японський уряд передав МВС України автомобіля та обладнання для підрозділів ДСНС, які займаються розмінуванням.

6. На даний момент в ефірі загальнонаціональних радіостанцій звучить приблизно 81% української мови. Про це на брифінгу повідомив член Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Сергій Костинський

7. З 1 січня 2018 року в Україні запрацює перший криптовалютний гаманець з функціями банкінгу PrivatCoins.

8. За 11 місяців поточного року до бюджету Пенсійного фонду надійшло 255,1 млрд грн, що на 41,6 млрд грн більше у порівнянні з відповідним показником 2016 року.

9. За 10 місяців поточного року Україна наростила видобуток газу. Зокрема, протягом січня-жовтня 2017 року українські компанії видобули 17,3 млрд кубометрів газу, що на 665 млн кубометрів більше, ніж за відповідний період минулого року.

10. У Києві у 2017 році відремонтували рекордні 302 км доріг та проїздів, і наступного року темпи не будуть зменшені. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко.

11. АТ "Мотор Січ" у 2018 році отримає держзамовлення на 400 млн грн на створення вертольотів для потреб ДСНС.

12. На ужгородському «Єврокарі» зібрали перші «Рапіди» для української поліції. Компанія «Єврокар» стала переможцем тендеру в системі державних закупівель ProZorro. Пропозиція компанії виявилася на 2 707 200 грн нижчою за очікувану при оголошенні тендера. Відповідно до умов всі 400 машин мають бути готові до 22 грудня.

13. Безпілотний літальний апарат тактичного класу Sparrow LE встановив одразу три національні рекорди – за висотою, тривалістю й дальністю польоту. У разі позитивного рішення військової комісії Sparrow LE надійде на озброєння української армії

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорец