"Трохи вранішніх новин" (13 липня) - Денис П'ятигорец

"Трохи вранішніх новин" (13 липня) - Денис П'ятигорец

1. В ЄС оприлюднили рішення про остаточну ратифікацію Радою ЄС Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

2. Кількість європейських та американських високопосадовців в Україні останнім часом просто зашкалює. Але тепер їх буде ще більше. 12-13 липня у Києві відбудеться дев'ятнадцятий саміт Україна-Європейський Союз.

3. Верховна Рада ратифікувала Угоду між Україною та Європейським поліцейським офісом про оперативне і стратегічне співробітництво.

4. Потік пасажирів з України в країни Євросоюзу через пункт пропуску аеропорту “Київ” (Жуляни) після початку дії безвізового режиму 11 червня збільшився на 60% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

5. Сполучені Штати Америки виділили Україні 25 млн доларів допомоги в сфері безпеки.

6. Міністерство торгівлі США продовжило дію Угоди про цінові зобов’язання щодо трубної продукції, яка передбачає скасування антидемпінгового мита для українських виробників при експорті труб.

7. В Одесу прибули два новітніх американських розвідника P-8 Poseidon в рамках міжнародних навчань Сі Бриз-2017. Як повідомляє Думська, літаки-розвідники приземлились в аеропорту Одеси з інтервалом в 25 хвилин. Перед ними сів транспортний C-130J Геркулес, який провів інспекцію аеропорту і всієї смуги.

8. Президент України Петро Порошенко увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони "Про невідкладні заходи щодо фінансування потреб національної безпеки і оборони України у 2017 році

9. Законопроект про реінтеграцію, розроблений Радою національної безпеки і оборони, визнає окремі райони Донецької та Луганської областей тимчасово окупованими Російською Федерацією

10. Два дєбіла – ето сіла. У зоні проведення антитерористичної операції військовослужбовці Нацгвардії затримали двох громадян - бойовика "ЛНР" та росіянина з військовим квитком РФ.

11. Кабінет Міністрів України в рамках реалізації програм енергоефективності та ефективного використання енергоресурсів ухвалив рішення виділити додатково 300 млн грн на фінансування програми надання "теплих" кредитів.

12. Авіакомпанія Wizz Air оголосила про подвоєння операційної діяльності в Україні у 2018 році та відкриття нових рейсів.

13. Азербайджанська авіакомпанія AZAL під лоу-кост брендом Buta Airways почала продаж квитків на маршруті Київ-Баку за ціною від $30 в одну сторону з урахуванням зборів.

14. Італійська група компаній GUALA PACK GROUP, яка є світовим лідером у галузі виробництва пакувальних матеріалів, відкрила завод в Сумах. Першою продукцією нового заводу GualaPack, що займатиметься виготовленням упаковки для дитячого харчування та кормів для домашніх тварин. 85% пакувальної продукції заводу в Сумах йтиме на експорт.

15. Державне підприємство "Артемсіль" протягом січня-червня 2017 року збільшило експорт солі до європейських країн у п’ять разів

16. Завод «Кредмаш» виробляє асфальтозмішувальні установки та устаткування для дорожних робіт в січні-червні 2017 року, в порівнянні з відповідним періодом 2016 року, збільшив обсяги виробництва в 2 рази

17. Для збільшення випуску енергоагрегатів, які використовуються в український танках, «Завод імені Малишева» відновлює складальну ділянку на базі дизельного заводу. Випуск енергоагрегатів перенесли на основний майданчик підприємства. Цю подію на підприємстві вважають одною з найважливіших за останнє десятиліття.

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорец