"Трохи вранішніх новин" (13 вересня) - Денис П'ятигорец

"Трохи вранішніх новин" (13 вересня) - Денис П'ятигорец

1. Міністр оборони України Степан Полторак повідомив про прийняте рішення щодо підписання договорів на виробництво і поставку танків «Оплот». «Після завершення усіх процедур, підприємства Харкова, які виробляють броньовану техніку, отримають заказ на поставку техніки більше, ніж за 26 років до цього» - повідомив міністр.

2. У 2017 році фінансування Міністерства оборони збільшилося на 22,7% порівняно з 2016 роком.

3. Відсьогодні по всій території України розпочалися командно-штабні навчання "Непохитна стійкість 2017"

4. Зарплатня рядового складу Збройних сил у зоні АТО становить від 17 тисяч гривень. Про це повідомив заступник начальника департаменту фінансів Міноборони Сергій Галінський. "7 тис. Грн це основне грошове забезпечення, 10 тис. грн це доплата; вона починається, коли солдат провів в АТО повний місяць", - говорить Галінський.

5. Чергова маленька перемога в інформаційній війні з Мєльдонієй. Прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації повідомила про відкриття радіотелевізійної станції у Новоайдарському районі, що надало можливість покриттям українським телебаченням та радіомовленням не тільки населених пунктів вздовж лінії розмежування, а й частину тимчасово окупованих територій області. Радіус дії передавачів станції становить 60 км та забезпечує українським телерадіомовленням населені пункти Станично-Луганського, Попаснянського районів, а також Луганська, Голубівки, Кадіївки, Алчевська, Брянки, Первомайська, Слов’яносербського, частково – Перевальського і Лутугинського районів.

6. #ЗємляСтєкловатой. Протягом минулого тижня втрати дірявих у зоні проведення АТО склали 10 загиблих і 10 поранених сєпарів.

7. З переліку предметів, з яких на основі загальної повної середньої освіти складають зовнішнє незалежне оцінювання, виключено російську мову. Схоже в зайвохромосомних знову бомбане. Спочатку ̶ш̶т̶о̶п̶а̶н̶и̶й̶ Додон обурився новим законом про освіту в Україні. А тепер ще рашн мову з ЗНО виключили.

8. Банківська система України на сьогоднішній день докапіталізувати, ліквідна і може відновити свою традиційну функцію щодо кредитування економіки та населення. Про це заявила заступник голови Національного банку України Катерина Рожкова

9. Парусна федерація України домоглася від Word Sailing (всесвітня федерація, яка відповідає за проведення олімпійських і параолімпійських змагань з вітрильного спорту) невизнання російських змагань в анексованому Криму.

10. Протягом січня-серпня 2017 року на реконструкцію доріг в рамках експерименту щодо перерахування 50% від перевиконання надходжень митних платежів забезпечено 8,14 млрд гривень.

11. У Чорнявці Черкаського району відкрили завод з переробки меду Beehive. Це 5000 квадратних метрів потужностей, 40 тонн натурального меду в день та експорт товару в різні країни світу.

12. У Львові відкрився Центр Митрополита Андрея Шептицького - новітній інформаційно-ресурсний центр та бібліотеку, що розташована на території студмістечка Українського католицького університету. Це - перша за часи незалежності будівля, збудована спеціально для бібліотеки.

13. Товарообіг між Україною і Францією в січні-червні 2017 року зріс на 15% в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року – більш ніж до $1,1 млрд.

14. Під час презентації Apple iPhone 8 показали ролик, який зняли на Центральному залізничному вокзалі Києва.

15. Українські архітектори перемогли на міжнародному конкурсі дизайну International Property Awards 2017-2018

16. За І півріччя 2017 кількість туристів, що в’їхали в Україну, зросла на 8,7% та склала 6,3 млн туристів

17. ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" і Китайська національна корпорація машинної індустрії та генеральних підрядів домовилася про постачання декількох партій зернових загальним обсягом до 300 тисяч тонн до кінця 2017 року.

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорец