"Трохи вранішніх новин" (14 вересня) - Денис П'ятигорец

"Трохи вранішніх новин" (14 вересня) - Денис П'ятигорец

1. У Європейському парламенті підписано рішення про надання Україні додаткових торговельних преференцій.

2. Європейський Союз бачить, як «крок за кроком» антикорупційна та судова реформи рухаються в Україні.Про це в ефірі Громадського заявив Юргіс Вілчінскас, керівник секції преси та інформації Представництва Європейського Союзу в Україні.

3. Заступник керівника Головного директорату Європейської комісії зі зв'язків з країнами-сусідами Катарина Матернова: Єврокомісія поступово збільшує фінансову підтримку України у боротьбі з російською пропагандою.

4. Міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп переконана, що малайзійський Боїнг рейсу МН17, на борту якого було 38 австралійців, збили підтримувані Росією сепаратистські сили. За словами глави МЗС Австралії, найбільше у часи трагедії її вразило ставлення української влади і людей, а саме, як українські депутати повернулися з канікул, щоб проголосувати за допуск австралійської поліцейської місії на місце катастрофи. "Я досі думаю, чи можливо було б таке в Австралії, коли на заклик міністра закордонних справ іншої країни зібрався парламент", – додала міністр.

5. В одній із статей № 37 журналу Focus за 2017 рік говориться: "Вона [канцлер Німеччини Ангела Меркель] боїться путінського собаку, але не боїться собаку-Путіна". Захисники собак обурені таким порівнянням. «Nein Hund! Das ist HUYLO!» - заявили активісти.

6. Росіяни звинувачують екс-прем'єра Арсенія Яценюка не лише в участі в бойових діях у Чечні, але й у Придністров'ї. "Для мене ця новина стала повною несподіванкою" - заявив Яценюк, "справа в тім, що я разом з сирійською опозицією відбиваю в ІДІЛ нову частину Ракі, а тут дуже погано з інтернетом. Тому новину про те, що я воював в Придністровї я дізнався від журналістів АльДжазіри. Заявляю відверто - це все не правда! І хай покарає мене Аллах, якщо я брешу" - додав Арсеній Петрович.

7. Кількість безробітних в Україні на 1 вересня 2017 року скоротилася на 12%, порівняно з відповідною датою 2016 року - до 312 тисяч осіб, повідомила прес-служба Державної служби зайнятості України.

8. Хто в темі, той оцінить. Українським вчителям більше не потрібно буде робити перепис та вести облік дітей шкільного віку у позаурочний час.

9. Морський торговельний порт Південний почав розвантаження першого балкера з енергетичним вугіллям з США.

10. За шість місяців 2017 року експорт українських товарів та послуг до Індії склав $ 1,4 млрд і збільшився в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 38,5%.

11. Ще чотири українські підприємства з виробництва харчових продуктів тваринного походження отримали право експорту на ринок Європейського Союзу.Тепер до країн ЄС мають право експорту 286 українських підприємств, у тому числі 106 виробників харчових продуктів, зокрема, виробники м'яса птиці, риби, меду, яєць, молока та молочних продуктів.

12. На Херсонщині новий український гібрид картоплі продемонстрував рекордну урожайність 35 т/га.

Ну і наостанок трохи про Мєльдонію. Ну, щоб поржать.
- Західні банки відмовилися фінансувати Nord Stream 2 через санкції США
- Валютна прибуток російської економіки обвалилася до мінімуму за 14 років
- Найбільший зарубіжний інвестор в рубль і російський держборг - Пенсійний фонд Норвегії - оголосив про рішення повністю ліквідувати свої вкладення в РФ.
- Китай не поспішає вкладати гроші в російські проекти, обмежуючись нічим не зобов'язучими документами.
- Рекордне за 4 роки зростання інвестицій в російську економіку, яке Росстат зафіксував в першій половині 2017 року, є на третину плодом уяви статистичного відомства.

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорец