"Трохи вранішніх новин" (15 грудня) - Денис П'ятигорец

"Трохи вранішніх новин" (15 грудня) - Денис П'ятигорец

1. Лідери країн Європейського Союзу схвалили продовження економічних санкцій проти Росії ще на шість місяців.

2. Уряд Канади схалив внесення України до переліку країн, до яких дозволено експорт зброї (Automatic Firearms Country Control List). Відповідне рішення створює передумови до продажу Україні летальних озброєнь включно із протитанковими комплексами "Джавелін".

3. Держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що під час збройного протистояння на сході України президент РФ не просто обрав сторону конфлікту, а вдерся до іншої держави.

4. Місія Європейського Союзу передала Національній поліції України 30 позашляховиків Nissan Patrol. Автомобілі призначено для патрулювання гірських районів Карпат і лісів Полісся.

5. Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надасть кредит на 150 млн. євро на електрифікацію залізничної лінії завдовжки 253 км Долинська - Миколаїв - Колосівка на півдні України.

6. Україна успішно впроваджує реформу енергоефективності. Про це повідомила керівник проекту “Енергоефективність у житловому секторі України”, IFC (Міжнародної фінансової корпорації, що входить до групи Світового банку) Софія Лінн

7. Українські аграрії за перші чотири місяці поточного 2017-2018 маркетингового року (МР, липень 2017 – червень 2018) поставили в країни Близького Сходу 829,1 тисячі тонн пшениці, що на 46% перевищує показник за аналогічний період минулого року

8. За 11 місяців 2017 року (січень-листопад) українські трубні підприємства збільшили виробництво труб з чорних металів на 23,4% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року - до 964,3 тис. т. Про це повідомили в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ)

9. Національна авіакомпанія в сегменті дешевих авіаперевезень SkyUp почне роботу у квітні 2018 року. За словами генерального директора авіакомпанії Євгена Хайнацького, ціна на напрямку Київ - Одеса становитиме від 499 грн в один бік.

10. Головний науковий співробітник Інституту радіофізики та електроніки імені Усикова НАН України Олександр Носич отримав премію Галілео Галілея Міжнародної комісії з оптики (ICO) за 2017 рік.

11. Чемпіон світу у другій напівлегкій вазі за версією WBO Василь Ломаченко піднявся на перше місце в рейтингу кращих боксерів незалежно від вагової категорії за версією ESPN.

12. Українка Світлана Гоцик захистила титул чемпіонки світу зі змішаних єдиноборств на турнірі WWFC 9.

13. Харківський інженер запатентував акумуляторну батарею для електромобілів. "Час зарядки у компанії Тesla 40 хвилин до 80%, ми заряджаємо батарею за 12 хвилин до 80%. Повний заряд у неї відбувається за 75 хвилин, а у нас за 20 хвилин." - розповідає інженер винахідник Олександр Цихмістро

14. Харківські студенти розробили мобільний туристичний путівник "East Trip", який допомагає планувати поїздки Європою в залежності від уподобань та бюджету користувача.

15. У Києві стартує новий проект з масового вивчення англійської мови #Київзаговоритьанглійською. Впродовж 2018 року 10 тисяч киян зможуть безкоштовно вивчати англійську мову за інноваційним методом змішаного навчання – blended learning.

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорец