"Трохи вранішніх новин" (15 серпня) - Денис П'ятигорец

"Трохи вранішніх новин" (15 серпня) - Денис П'ятигорец

1. ГПУ офіційно звинуватила Росію в Іловайській трагедії. Генеральна прокуратура назвала - які саме злочини вчинили російські військові під час подій в Іловайську, а також особи командирів збройних сил Росії, безпосередньо відповідальних за те, що сталося.

2. Національне антикорупційне бюро України розслідує понад 100 кримінальних справ щодо корупції на державних підприємствах. За попередніми оцінками, сумарні збитки, завдані підприємствам у результаті кримінальних корупційних правопорушень, перевищують 20 млрд гривень

3. Протягом останніх 6 років Україна досягла найбільшого прогресу в рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business з усіх країн пострадянського блоку. Про це повідомляє британська Financial Times посилаючись на дані Світового банку.

4. Валовий внутрішній продукт України у другому кварталі 2017 року в річному вираженні порівняно з другим кварталом 2016 року – зріс на 2,4%.

5. За перше півріччя 2017 р виручка від експорту чорних металів з України зросла на 22% до більш ніж $ 4 млрд.

6. Компанія Apple зареєструвала в Україні торговельну марку Premium Reseller, під якою компанія надаватиме ввесь спектр своїх послуг

7. За перше півріччя 2017 року вітчизняні авіакомпанії перевезли 4,6 млн людина - це на 40% більше, ніж за такий же період минулого року. Авіакомпанії виконали 42,6 тис. комерційних рейсів - це на 25% більше, ніж за аналогічний час 2016 року.

8. У першому півріччі 2017 року було зареєстровано 1668 автомобілів з електричним приводом, що на 165% більше результатів аналогічного періоду минулого року.

9. Маркетинговий план державного підприємства Антонов, який входить до складу державного концерну Укроборонпром, передбачає випуск не менше 70 літаків в найближчі 5 років.

10. Українські волонтери з Черкас і Києва створили унікальний безпілотник «Маргарита», вартістю понад 170 тисяч гривень. За твердженням конструкторів, його не зможуть зафіксувати новітні системи спостереження, а при гасінні GPS-сигналу він здатний повернутися.

11. Реформа органів рибоохорони реалізована у більшості регіонів України, запущено 24 з 29 управлінь рибного патруля. Зазначену реформу було розпочато відповідно до Концепції реформування рибного господарства. Рибоохоронні патрулі отримали нову сучасну техніку та форму. Зарплата рибоохоронних патрульних також була збільшена з 1,2 тис грн до 10 тис грн.

12. Найкраща тенісистка України Еліна Світоліна повторила рекорд свого співвітчизника Андрія Медведєва і стала четвертою ракеткою світу після перемоги на турнірі серії Premier 5 в Торонто.

13. Збірна України виявилась найсильнішою в змаганнях по брейкдансу на IBE 2017 у Нідерландах.

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорец