"Трохи вранішніх новин" (15 вересня) - Денис П'ятигорец

"Трохи вранішніх новин" (15 вересня) - Денис П'ятигорец

1. Рада ЄС офіційно продовжила санкції проти фізичних осіб та компаній, причетних до порушення територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України.

2. Сполучені Штати Америки виступають за розміщення миротворців ООН на українському Донбасі на всій окупованій території, в тому числі на кордоні з Росією, і наполягають, щоб вони мали широкий мандат.

3. #ДєнєгНєтНоВиДєржітєсь. Уряд Росії планує відмовитися від "гуманітарної підтримки" окупованого Донбасу на користь фінансування проектів в анексованому Криму і Калінінграді. Про це пише РБК з посиланням на джерела в Мінфіні РФ. Доручення мінфіну Росії передбачає виключення "з проекту федерального бюджету на 2018 рік.

4. У четвер, 14 вересня, на полігоні Гончарівське Чернігівської області успішно випробовували розвідувально-ударний комплексу «Сокіл», Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов, пише прес-служба РНБО. Найближчим часом будуть представлені нові моделі ударних БПЛА значно більшої дальності застосування та з потужнішими бойовими характеристиками.

5. Степан Кубів розкрив кілька деталей "Плану Маршала" для України. Середньостроковий план допомоги 2018-2020 роки з продовженням терміну до 10 років. Мінімальний щорирічний транш - 5 млрд. грн., що забезпечить щорічне зростання економіки від 5% ДО 7%.

6. Чергова партія армійських автомобілів "Хамві" надійде в Україну зі США. Про це розповів український посол у США Валерій Чалий

7. Верховний суд України не прийняв до провадження заяву "Газпрому" про перегляд ухвали Вищого господарського суду про накладення штрафу Антимонопольним комітетом України на російську компанію.

8. Власні доходи місцевих бюджетів об'єднаних територіальних громад (ОТГ) в Україні в січні-серпні поточного року порівняно з аналогічним періодом минулого роком зросли на 85,5% - до 5,5 мільярда гривень.

9. Протягом серпня 2017 року платниками Офісу великих платників податків ДФС забезпечено збір платежів до державного бюджету в розмірі 29,8 млрд грн, що на 5,7 млрд грн, або на 23,7 відсотка більше, ніж за відповідний період минулого року

10. Експорт молочних продуктів з України в липні 2017 року у грошовому вираженні склав $23,6 млн, що в 5 разів більше, ніж в липні минулого року.

11. Українські IT-розробники з одеського стартапу Looksery створили так звані "маски" для нових смартфонів Apple. Як повідомляється, "маски" - це динамічні 3D-фільтри, які можуть накладатися на відео. Вони стали популярними серед користувачів месенджера Snapchat.

12. А ця новина просто варта того, щоб про неї 1,5 години розповідав Кісєльов на своєму паРаша-ТБ. Начальник управління юстиції Львівщини Ярослав Жукровський під час співбесіди перевіряв знання про дату народження одного з лідерів українських націоналістів Степана Бандери та пісню "Лента за лентою".

Ну і наостанок трохи про Мєльдонію. Ну, щоб поржать.

- Антидопінгові агентства 17 західних країн направили лист в Міжнародний олімпійський комітет з проханням заборонити спортсменам з Росії брати участь в Олімпіаді 2018 року в Південній Кореї, повідомляє The Guardian. Але це сама вменєяма новина, бо далі – повна клініка.
- Рада федерації РФ звинуватила США у втручанні у вибори в Росії. Шах і мат, ФБР!
- В Держдумі розповіли Apple, як правильно робити Айфони.

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорец