"Трохи вранішніх новин" (17 листопада) - Денис П'ятигорец

"Трохи вранішніх новин" (17 листопада) - Денис П'ятигорец

1. Тепер силовики на свій «гоп-стоп» будуть брати селфі-палки. Верховна Рада України ухвалила урядовий закон, яким вводиться обов’язкова відеофіксація проведення обшуків, а також фіксація розгляду клопотань слідчим суддею за виключенням вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій. Крім того запропоновані зміни до статті 236 КПК передбачають право особи, у житлі чи іншому володінні якої проводиться обшук, користуватися правовою допомогою адвоката на будь-якій стадії його проведення та багато інших новацій. Комі цікаво – гугліть закон.

2. Директором Державного бюро розслідувань обрано Романа Трубу. За цього кандидата проголосували 9 з 11 членів конкурсної комісії. От якщо чесно – хрєн його знає, яким керівником буде той Труба. Але є в цьому кілька позитивних моментів. Перший – добре, що ця структура нарешті почне працювати. Другий – Матіос пролетів з цією посадою. Третій – офігєнне прізвище для керівника. От уявіть скільки каламбурів народиться в перші місяці роботи відомства. Головне, щоб нова структура не влазила в срачі силових відомств, щоб ми не були подібні до старого анекдоту «Альо, служба газу? Вибачте, але я просто не знаю кому ще дзвонити, бо в мене у дворі зараз б’ються між собою мєнти, пожежники і швидка».

3. Сенат США схвалив проект закону про "Бюджет США на 2018 р. на потреби національної оборони", який містить дозвіл на виділення 350 млн. дол. для надання безпекової допомоги Україні.

4. Помічник держсекретаря США Рекса Тіллерсона з питань Європи та Євразії Весс Мітчелл заявив про готовність США посилити санкції проти Росії.

5. Мєлочь, але приємно. Прокуратура почала кримінальне провадження проти нардепа від "Опозиційного блоку" Євгена Балицького за статтею сепаратизм.

6. Не така вже мєлочь, але також приємно. Апеляційний суд повернув громаді смт Козин, що під Києвом, майже 1 га землі, яка незаконно перебувала у власності екс-нардепа від Партії регіонів Сергія Клюєва.

7. А це вже далеко не мєлочь. Національний банк виграв суд на 1,6 млрд гривень у старшого сина екс-президента України Віктора Януковича Олександра

8. І це дуже приємно. Спікер парламенту австралійського штату Південна Австралія Майкл Аткінс прийшов на роботу у вишиванці. "Я одягнув вишиванку, національну сорочку України, бо минуло три роки, як російська армія вторглася в Україну, люди продовжують гинути в Донецьку та Луганську щодня, і це не можна забувати", – сказав Аткінс.

А для цієї частини новин потрібно до кожної з них наприкінці обов’язково дописувати: «Нагадуємо, мова йде про країну, в якій йде війна з ̶й̶о̶б̶н̶у̶т̶и̶м̶ ̶с̶у̶с̶і̶д̶о̶м̶ ядерною державою».

9. У третьому кварталі 2017 року (липень-вересень) реальний валовий внутрішній продукт (ВВП) України підвищився на 2,1% в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року.

10. В Україні у січні-вересні поточного року значно зріс експорт послуг – на 10%, порівняно з аналогічним періодом минулого року, – до 7,76 млрд долл.

11. Державне підприємство “Міжнародний аеропорт” Бориспіль “в січні-вересні 2017 року отримало чистий прибуток у розмірі 1,63 млрд грн, що на 58,8% більше, ніж за аналогічний період 2016 року

12. Відповідно до звітності НАК “Нафтогаз Україна” в період січня-вересня 2017 року збільшила чистий прибуток на 19.9% в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року – до 30 млрд 578.564 млн гривень.

13. Український електробус Електрон Е191 проїхав 320км зі Львова до Кам'янця-Подільського. Нагадаємо, що Концерн-Електрон "розробив перший український електробус ще в кінці 2015 року. У минулому році він вийшов на лінію у Львові і справно відпрацював більше 9 місяців, та перевіз понад 250 тис. пасажирів.

14. Словацько-український фільм "Межа" отримав гран-прі - "Золотий Атлас" - на 18-му Міжнародному кінофестивалі в Аррассі у Франції.

15. Український музикант Олексій Ботвінов побив рекорд світу, 300 разів зігравши складний шедевр Баха "Гольдберг-варіації"

16. У Чехії на чемпіонаті світу з пауерліфтингу українці завоювали дві золоті медалі. Зазначається, що чемпіоном світової першості став Андрій Наньєв.

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорец