"Трохи вранішніх новин" (18 серпня) - Денис П'ятигорец

"Трохи вранішніх новин" (18 серпня) - Денис П'ятигорец

1. Кабінет міністрів України не буде підвищувати ціни на природний газ для потреб населення і регіональних теплопостачальних компаній (теплокомуненерго) на період опалювального сезону 2017-2018 років.

2. Співробітники Національного антикорупційного бюро України проводять обшуки в приміщенні Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг у справі Роттердам+.

3. Детективи НАБУ повідомили про підозру колишньому заступнику голови «Укрзалізниці», чинним директорам одного з департаментів ПАТ «Укрзалізниця» та заступнику директора однієї з філій ПАТ «Укрзалізниця». Посадовців підозрюють у вчиненні злочину, кваліфікованого за ч.2 ст.28, ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України, через що держава отримала збитки на 10 млн. доларів.

4. У Херсоні оперативники Управління внутрішньої безпеки СБУ викрили співробітницю херсонського Управління СБУ на співпраці з ФСБ РФ.

5. Волонтери проекту "Миротворець" створили "Систему розпізнавання та виявлення злочинців Identigraf. Систему розпізнавання запустять у День незалежності України 24 серпня. Сайт уже працює в тестовому режимі за адресою https://identigraf.center.

6. США не мають претензій до України в питанні постачання ракетних двигунів до КНДР. Сполучені Штати відреагували б дуже серйозно, якби була правдою інформація про ймовірну причетність України до ракетної програми КНДР. Про це заявила офіційний представник державного департаменту США Хезер Науерт. І от читаєш таку новину, а в голові грає мелодія «Лиш ВОНА, лин ВОНА сидітиме сумна…». Отак от – бігаєш за Трампом по туалєтах, просиш ввести проти України санкції, а тут Госдєп взяв і розбив всі кришталеві мрії.

7. Президент Петро Порошенко доручив запросити в Україну авторів статті американського видання The New York Times, які повідомили про нібито постачання Україною ракетних двигунів Корейській Народно-Демократичній Республіці. "Вдячний редакції видання The New York Times за привернуту в світі увагу до потенціалу ракетно-космічного комплексу України. Елегантний, хоча і не найбільш вдалий спосіб", - заявив Порошенко.

8. Український хакер Profexer здався владі після того, як написану ним програму використовували для зломів під час передвиборної кампанії в США. Про це заявив глава Кіберполіції України Сергій Демедюк, передає The New York Times. Українська влада, зі свого боку, надала агентам ФБР, які знаходяться в Києві, можливість поспілкуватися з хакером. Демедюк додав, що, за словами Profexer, він створював свою програму P.A.S. web shell "не для тих цілей, для яких її використовували".

9. Україна розпочала тестову трансляцію українських телеканалів з Чонгара, що в Херсонської області, на окупований Крим. На територію Північного Криму в стандарті DVB-T2 транслюються:
UA:Крим (Суспільне мовлення, НСТУ)
5 канал
Телеканал ICTV (StarLightMedia)
Чорноморська телерадіокомпанія
Прямий канал (в минулому - Тоніс)

10. Україна відкрила дані про бенефіціарів (кінцевих вигодонабувачів) компаній і стала першою країною у світі, яка приєдналася до Глобального реєстру бенефіціарних власників - ініціативи Transparency International щодо сприяння прозорості та запобігання корупції.

11. У січні-липні 2017 року надходження податків і зборів до загального фонду державного бюджету склали 412 млрд грн. Таким чином, в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року, приріст склав майже 28%

12. #ГоліБосі. За підсумками першого півріччя в Україну в режимі імпорту було ввезено 67,9 тис. легкових автомобілів загальною вартістю в 1 млрд. доларів

13. Рівень розрахунків населення за спожиті ЖКП за січень-червень 2017 рік -100,4%. За послуги централіз.опалення та гарячої води -108,5%

14. Станом на 1 серпня загальнобудинковими лічильниками тепла оснащено 56964 будинки (70,47%). Найбільше будинків, обладнаних лічильниками тепла у м.Києві та Миколаївській обл.– понад 90%. Найменше– у Тернопільській, Луганській, Волинській обл.

15. Станом на кінець II кварталу 2017 року, 1635 домогосподарств встановили сонячні панелі. Це майже в 4 рази більше ніж рік тому

16. За підсумком І півріччя 2017 року обсяг експорту товарів з України у порівнянні з аналогічним періодом минулого року збільшився на 24,2% (або на $4,03 млрд) і склав $20,7 млрд.

17. У І півріччі 2017 року Україна експортувала готових харчових продуктів на понад 1,4 млрд дол. США, що на 33,6% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

18. За підсумками першого півріччя 2017 року Міжнародний аеропорт Бориспіль визнаний одним з найбільш швидкозростаючих аеропортів Європи. Про це повідомляється в прес-релізі Міжнародної ради аеропортів - ACI Europe .

19. Український Ан-2-100 вдруге за рік вразив світовим рекордом. Український літак Ан-2-100 на максимальній швидкості для цього класу авіасуден подолав відстань з Польщі до Запоріжжя. Швидкість літака становила 255 км/год. Це світовий рекорд

20. Українська команда ICM (Iron Custom Motorcycles), яка вперше брала участь у "Тижні швидкості" на дні американського солоного озера Бонневілль, змогла встановити новий світовий рекорд швидкості на мотоциклі власної конструкції

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорец