"Трохи вранішніх новин" (18 вересня) - Денис П'ятигорец

"Трохи вранішніх новин" (18 вересня) - Денис П'ятигорец

1. Спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер констатує, що на Донбасі немає громадянської війни, і заявляє, що вести переговори з бойовиками ОРДЛО ніхто не буде, оскільки вони нічого не вирішують.

2. На Донеччині поблизу Виноградівки впав російський безпілотник «Орлан-10», цього разу українська ППО не встигла збити його, хоча і добре відслідковувала його маршрут. Він впав сам. Ну як сам. Йому допомогли – криворукі збиральники з РФ та гравітація, мать її.

3. Юрій Луценко назвав тих, хто за версією ГПУ віддав наказ про розстріл на Майдані. «В кінці цього місяця ми подамо до суду справу про тих, хто дав наказ стріляти. За нашою версією – це екс-президент Янукович, екс-керівник МВС Захарченко, екс-керівник СБУ Якименко», - додав Луценко.

4. На території міжнародного центру миротворчості та безпеки на Львівщині (Яворівський полігон), де відбуваються українсько-американські навчання Rapid Trident-2017, відбулося відкриття сучасного центру імітаційного моделювання бойових дій

5. У Кропивницькому до Дня міста введено в експлуатацію найсучасніший інсультний центр. Інсультний центр наразі є єдиним спеціалізованим відділенням такого профілю не лише в Кропивницькому, а й на Кіровоградщині, зазначають медики. Розрахований медичний заклад на 50 ліжок з палатою інтенсивної терапії на 5 ліжок.

6. Обсяг надання українських послуг в ЄС за перші шість місяців цього року склав 1,5 млрд доларів США

7. Індекс споживчих настроїв в Україні в серпні 2017 року виріс на 0,1 пункту - до показника 58,6. Про це повідомляється в дослідженні, опублікованому на сайті компанії GfK Ukraine

8. У Львові запустили перший в Україні мобільний проїзний квиток на міський транспорт. Про це повідомили в Приватбанку, який бере участь в реалізації проекту.

9. Днями у селах Борисівка та Глибоке Харківської області запустили дві сонячні електростанції потужністю 5 кВт кожна, а також запрацював тепловий насос в амбулаторії села Докучаєво, що економитиме теплову енергію в опалювальний сезон. От ніби дрібниця. Але врахуйте, що все це зроблено в селі!

10. А тепер про значно більші цифри та показники. За шість місяців 2017 року сонячна електростанція "Лиманська енерджи" розташована у місті Рені(Одеська область) заробила на поставках електроенергії 252 млн гривень. Наступну станцію побудують біля села Вікторівка (Березівського району, Одеської області). Запланована потужність сонячної електростанції - 11МВт.

11. Українські стартапи зібрали майже $2 млн на краудфандінгових платформах в 2017 році.

12. Команда дівчат із Запоріжжя взяла участь у конкурсі Technovation Challenge і розробила додаток AirNear, що моніторить рівень забрудненості повітря в місті.

13. Українська компанія представила гібрид мотоцикла та гірського велосипеда Delfast Ebike із запасом ходу майже 400 км. Сервіс екологічної доставки на електровелосипедах DelFast створив електробайк із запасом ходу 380 км. Це більше, ніж у Tesla Model 3, заявив керівник DelFast Данило Тонкопій.

14. Протягом січня-серпня 2017 року послугами Акредитованого центру сертифікації ключів ДФС скористалися 223,5 тис. клієнтів. Їм безкоштовно видано 775,2 тис. посилених сертифікатів відкритих ключів.

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорец