"Трохи вранішніх новин" (19 липня) - Денис П'ятигорец

"Трохи вранішніх новин" (19 липня) - Денис П'ятигорец

1. Президенти України Петро Порошенко і Грузії Георгій Маргвелашвілі у вівторок підписали декларацію про встановлення стратегічного партнерства між Україною та Грузією. Зокрема про взаємну підтримку суверенітету і територіальної цілісності

2. Україна, Грузія і Молдова спільно з європейськими партнерами починають роботу з формування наступного етапу порядку денного програми Євросоюзу Східне партнерство

3. Після навчань Sea Breeze-2017 українському флоту передадуть американські військові патрульні катери Islands, повідомив контр-адмірал ВМС України Андрій Тарасов.

4. Українські військові 17 липня успішно відпрацювали практичні завдання з бойовими пусками зенітних керованих ракет на зенітному полігоні "Шабла" у Болгарії. Про це повідомила прес-служба Генерального штабу Збройних сил України.

5. На британському авіашоу The Royal International Air Tattoo-2017 українські льотчики з 831-ї бригади тактичної авіації показали свою майстерність.

6. Генерал військово-повітряних сил США Пол Селва заявив, що підтримує надання летальної оборонної допомоги з безпеки Україні, й Міністерство оборони США активно займається цим питанням на міжвідомчому рівні.

7. Компанія "Google Україна" в рамках проекту "Автентична Україна" спільно з Міністерством культури запустила сайт 3D-турів "Музеї України під відкритим небом". Презентація проекту відбулася в Національному музеї народної архітектури та побуту "Пирогово".

8. Державний концерн "Укроборонпром" у 2016 році зміг збільшити експорт українських озброєнь на 25%.

9. Українці почали літати за кордон на 42% частіше. Від початку року українські авіакомпанії збільшили міжнародні пасажирські перевезення на 41,8% - до 4,1 млн осіб..

10. Укргазвидобування поставила п’ятирічний рекорд з добового видобутку газу. Середній добовий видобуток газу за 12-16 липня 2017 року склав 42,1 млн кубометрів, що на 7,5% більше, ніж роком раніше.

11. Виробництво електроенергії всіма електростанціями державного підприємства НАЕК “Енергоатом” в січні-червні 2017 року зросло на 13,4% (на 5,403 млрд кВт-год) в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року

12. У червні 2017 індекс споживчих настроїв досяг найвищого рівня за останні 2 роки. «Цьому сприяло істотне зменшення девальваційних очікувань », – коментують аналітики GfK Ukraine.

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорец