"Трохи вранішніх новин" (2 квітня) - Денис П'ятигорец

"Трохи вранішніх новин" (2 квітня) - Денис П'ятигорец

1. Глава католицької церкви Папа Франциск у цьогорічному Великодньому посланні "Місту та світові" підніс молитву за мир в Україні.

2. Співробітники Служби безпеки України затримали одного з виконавців теракту під редакцією телеканалу "Еспресо", під час якого було вчинено замах на народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука, 2 людей загинуло та ще 3 було поранено

3. В Україні швидкими темпами зростає частка альтернативної енергетики. За рік загальна потужність об’єктів відновлювальної енергетики збільшилася більш як на 10% – до 1.5 ГВт.

4. Прибуток ТОП-100 державних компаній України у січні-червні 2017 року зріс на 34,8% порівняно з минулим роком і становить 32,6 мільярда гривень. Про це повідомила прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

5. Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) уклала Меморандум із Європейською федерацією торговців енергією (EFET) з метою співробітництва у розбудові товарних ринків енергетичної продукції.

6. У системі електронної охорони здоров'я зареєстровано вже 106 000 декларацій українців з лікарями.

7. За результатами 2017 року Україна експортувала 533 т. печериць на 480 тисяч доларів США, що у 12,5 разу більше ніж у попередньому періоді.

8. Художник із черкас Василь Колотуша створив обкладинку та ілюстрації для нового альбому Елтона Джона, який вийде на початку квітня

9. Українська шахістка Анна Музичук стала чемпіонкою Європи з блискавичних (бліц) шахів.

10. Українська спорсменка Ольга Харлан здобула золоту медаль на етапі Гран-прі з фехтування на шаблях у Сеулі, Південна Корея.

11. Владислав Клименко з Марганця став першим серед юніорів на чемпіонаті світу з вільнолітаючих авіамоделей для закритих приміщень.

12. Російський пропагандистський телеканал "Russia Today" анонсував припинення мовлення у Вашингтоні у ніч на 1 квітня.

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорец