"Трохи вранішніх новин" (2 лютого) - Денис П'ятигорец

"Трохи вранішніх новин" (2 лютого) - Денис П'ятигорец

1. Українські військовослужбовці взяли під контроль селище Новоолександрівку в Луганській області. Відзначається, що селище з 2015 року перебувало у "сірій зоні" - між позиціями українських військових і бойовиків.

2. Міністерство фінансів США запевняє, що так звана кремлівська доповідь має засекречену частину, в якій йдеться про майбутні економічні санкції проти її фігурантів. Зокрема, міністра фінансів США заявив, а голова відділу зв'язків із громадськістю відомства підтвердив, що результатом "кремлівської доповіді" буде запровадження санкцій.

3. Україна впроваджує 7 спільних проектів зі Світовим банком. Інвестиції Світового банку в інфраструктурні проекти в Україні становлять понад $2 млрд

4. Міносвіти і науки опублікувало збірник з 240 інноваційних науково-технічних розробок 30 університетів. Усі ці розробки відповідають перспективним напрямам української економіки. Серед розробок безпілотника «Spectator», наносупутник PolyITAN-2, зневоднені гідрогелеві лікувальні пов’язки, цифровий голографічний інтерференційний мікроскоп – та багато чого іншого.

5. Профіцит зведеного платіжного балансу України за підсумками 2017 року зріс до 2,6 млрд доларів порівняно з 1,3 млрд доларів у 2016 році.

6. lifecell, "Київстар" і Vodafone купили частоти під 4G за 2,46 млрд гривень.

7. Міжнародний енерготрейдер з реєстрацією в Швейцарії, компанія DufEnergy вперше поставив природний газ на адресу своєї дочірньої української компанії Дюфенерджі Україна.

8. У 2017 році газ в Україну імпортували 67 компаній, тоді як у 2016 році - 34 компанії. Про це інформує прес-служба НАК "Нафтогаз України".

9. У 2017 році в Україні було зареєстровано 3265 автомобілів з електричним приводом, що на 91% більше, ніж в 2016 році.

10. Ринок медійної інтернет-реклами в Україні у 2017 році склав 2,5 млрд грн, що на 40% більше, ніж у 2016 році.

11. У Славському Львівської області розпочнеться будівництво гірськолижного курорту, обсяг інвестицій — до $500 млн

12. Вітаємо українську красуню!!! Срібний призер чемпіонату світу Юлія Левченко виграла золоту медаль на змаганнях у німецькому Котбусі. Юлія на турнірі в Німеччині виступала в ролі головної фаворитки змагань і зуміла підтвердити цей статус, долаючи усі висоти з першої спроби.

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорец