"Трохи вранішніх новин" (2 січня) - Денис П'ятигорец

"Трохи вранішніх новин" (2 січня) - Денис П'ятигорец

1. Акції українських компаній стали найприбутковішими у 2017 році. Індекс українських акцій показав зростання на 80%. Про це повідомляє Bloomberg.

2. За версією британського видання Financial Times, Україна посіла місце лідера в рейтингах країн щодо поліпшення ділового клімату. І тут варто зауважити для всіх скептиків – мова не йде про те, що в Україні вести бізнес простіше, аніж в решті країн світу. Ні. Мова йде про те, що, на думку аналітиків з Financial Times, в Україні за останні сім років майже вдвічі покращився діловий клімат. А це, в свою чергу, є дуже потужною позитивною динамікою.

3. З 1 січня у пунктах пропуску на українському кордоні запрацював біометричний контроль іноземців з тих країн, які віднесено до категорії ризику, в тому числі з РФ.

4. З 1 січня 2018 року Японія запроваджує спрощення візового режиму для громадян України.

5. А от до Об’єднаних Арабських Еміратів українці можуть подорожувати без оформлення візи

6. З 1 січня 2018 року нові та старі електромобілі можна ввозити в Україну з-за кордону без сплати акцизу і податку на додану вартість.

7. З 1 січня в Україні підвищили мінімальну заробітну плату і тепер вона становить 3723 грн у місяць.

8. В Україні починає роботу Фонд енергоефективності, який стане новим і ефективним інструментом реалізації проектів енергомодернізації держави — як на рівні домогосподарств, так і на рівні юридичних осіб.

9. Протягом 2017 року місцеві бюджети зросли до 170 млрд грн завдяки фінансовій децентралізація, а власні доходи 366 об’єднаних територіальних громад зросли в 1,8 разів.

10. За підсумками 10 місяців 2017 року експорт товарів становив 35,2 млрд доларів і збільшився на 6,7 млрд доларів у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

11. Україні відкрилося перше вітчизняне виробництво ниток для швейників компанією «ТК-фурнітура». Поки запущена тільки перша черга. Її планова потужність - 100 тисяч котушок намотуванням 5000 м. в місяць.

12. У Костополі Рівненської області відкрився сучасний деревообробний завод. Інвестиції в проект склали близько 25 млн євро. Нове виробництво дозволило створити в Костополі 150 робочих місць.

13. Авіакомпанія "Yanair" відкрила продаж квитків на прямі рейси Львів-Батумі, які почнуть виконуватися з 8 червня.

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорец