"Трохи вранішніх новин" (20 грудня) - Денис П'ятигорец

"Трохи вранішніх новин" (20 грудня) - Денис П'ятигорец

1. Генеральна асамблея Організації Об'єднаних Націй схвалила оновлену резолюцію про стан дотримання прав людини в окупованому Росією Криму.

2. Мінторгівлі США ввело нові обмеження для 2 російських компаній, які працюють на військово-промисловий комплекс: конструкторського бюро "Новатор" і науково-виробничого центру "Титан-Баррикады".

3. Держдеп США назвав РФ та її ставлеників на Донбасі джерелом насильства та пов'язує останнє загострення з одностороннім виходом Росії зі Спільного центру координації та контролю.

4. Кабінет Міністрів на своєму засіданні затвердив стратегію реформування системи державного нагляду (контролю). Нова стратегія передбачає перетворення системи нагляду і контролю на систему управління ризиками. Тобто державний контроль переорієнтують із пошуку порушень і накладення санкцій на запобігання правопорушенням і мінімізацію ризиків.

5. Кабінет міністрів України ухвалив 12 рішень для бізнесу та скасував 340 застарілих нормативних актів.

6. Шведська мережа магазинів меблів і товарів для дому IKEA офіційно підтвердила вихід на український ринок. Про це свідчить офіційна заява компанії, інформує "Інтерфакс-Україна". Згідно з повідомленням, розвитком мережі в Україні буде займатися "IKEA Південно-Східна Європа", що є частиною IKEA Group (Ingka Holding B.V.). Компанія займається роздрібним бізнесом IKEA в Хорватії, Сербії, Румунії та Словенії. Це та сама IKEA, яка багато років відмовлялася заходити на ринок України через високий рівень корупції. А сьогодні вже вирішила зайти на наш ринок.

7. Воєнна драма режисера Ахтема Сеітаблаєва "Кіборги" за два вікенди зібрала понад 15,7 мільйона гривень. Про це повідомляє прес-центр Державного агентства з питань кіно на своїй сторінці у Facebook.Зазначається, що фільм вже побачили понад 212,1 тисяч глядачів. "На другому вікенді у фільму залишилося 184 екрани, і це є гарним показником того, що кінотеатри повірили в "Кіборги", незважаючи на вихід такого потужного фільму, як "Зоряні війни", - наголосив очільник Держкіно Пилип Іллєнко.

8. Адміністрація президента США Дональда Трампа в оновленій Стратегії з національної безпеки визначила Російську Федерацію як загрозу. Стратегію представив 18 грудня Трамп, повідомляє сайт Білого дому.

9. 23-річного терориста, що брав участь у збройних протистояннях за Донецький аеропорт на стороні бойовиків, засудили на 8,5 років

10. Банківський сектор України завершує 2017 рік з прибутком після трьох років рекордних збитків, повідомив директор департаменту фінансової стабільності НБУ Віталій Ваврищук.

11. Цього року на Дніпропетровщині було реконструйовано і зведено з нуля більш ніж 200 інфраструктурних об’єктів. У 2018 році масштабне будівництво продовжиться, у бюджеті на розвиток області виділено в 1,5 разу більше коштів, повідомляє прес-служба Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

12. За 2017 рік через систему ProZorro.Продажі було реалізовано товарів на суму майже 4,7 млрд гривень. Серед них значну частку складали продажі майна несплатоспроможних банків, а саме "Банк Форум", "Дельта банк", "Фінанси та кредит", "Фідобанк" та "Банк Хрещатик".

13. У Харкові оживає великий завод. На Харківському авіазаводі відновили роботу термічних печей у цеху №011. Про це повідомили на підприємстві. Печі заробили після восьмирічної перерви. Їх запустили, щоб загартувати штампи для виробництва танкових траків.

14. У 2017 році українські підприємства збільшили експорт металоконструкцій в порівнянні з 2016 роком на 50%

15. Експорт українських товарів за січень–жовтень поточного року зріс на 20,9% і становив $35,18 млрд

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорец