"Трохи вранішніх новин" (20 лютого)- Денис П'ятигорець

"Трохи вранішніх новин" (20 лютого)- Денис П'ятигорець

Дуже довго не писав новини. Спочатку через події в Авдіївці, потім було довге відрядження. Але новини повертаються. :)

Цими вихідними в новинах домінували міжнародні події, які прямо чи опосередковано стосуються України.

1. Спочатку Порошенко насипав Рашці перцю в труси у своєму виступі у Мюнхені.

2. Потім віце-Президент США Майкл Пенс заявив, що Росія має виконати Мінські угоди, починаючи з деескалації на сході України та нести відповідальність за свої дії в Україні.

3. А тим часом коняча ̶д̶у̶п̶а̶ пика Лавров знову намагався під час переговорів у Нормандському форматі нав’язати в переговорники дірявих ляльок Захара та оту жабу з Лугандона. Типу – ми нє прі дєлах – розбирайтесь самі. Але не вийшло. Вкотре був посланий Клімкіним.

4. Федеріка Могеріні вкотре нагадала Лаврову, що Росія несе відповідальність за виконання Мінських угод. Ні слєсарь з дирявого братства, ні лугандонська жаба, ні керівник регіонального відділення МММ, а саме Росія. Могеріні навіть запропонувала Лаврову зробити собі тату на лобі з цією тезою, щоб він її не забував, але той відмовився.

5. Паралельно з намаганням Лаврова «взути Кабаєву в лапті», Кремль визнав документи, які на окупованих територіях видають діряві. Порошенко назвав цей акт «доказом окупації та порушенням міжнародного права», Турчинов висловив думку, що цей документ – це матеріалізований болт, який Росія давно поклала на Мінські угоди, а МЗС України закликали Захід посили тиск на РФ через цей документ.

6. Пізніше визнання дірявих паспортів засудило Посольство США в Україні та ОБСЄ. Вони зазначили, що це зовсім не відповідає намаганням досягти миру, проте повністю відповідає підступній натурі кремлівських соціопатів.

7. А потім ще й НАТО підтягнулося. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг запевняє, що Альянс підтримує застосування санкцій проти Росії до повного виконання нею Мінських домовленостей.

8. Західні ЗМІ продовжують розслідування фактів втручання Росії у внутрішні справи європейських країн. Sunday Telegraph повідомила, що Росія причетна до спроби перевороту в Чорногорії в минулому році. А New York Times розказали, як росіяни використовували «фейкових українців» в Нідерландах, щоб переконати голландців, що не всі українці хочуть асоціації з ЄС.

9. Федеральне бюро розслідувань США проводить щонайменше три розслідування у справі про ймовірні російські кібератаки під час президентських виборів в Америці.

10. Міністерство оборони передало Силам спеціальних операцій ЗСУ 4 вертольоти Мі-8 для радіоелектроної боротьби

11. Волонтер Юрій Мисягін, який займається допомогою 54-й бригаді, повідомив, що вся артилерійські розрахунки бригади від вчора повністю укомплектовані планшетами на базі Андроїд з балістичними програмами для високоточної стрільби. Власники салонів ритуальних послуг на окупованій території в районі Світлодарки просять українську Арту виправдати їхні сподівання.

12. Служба безпеки України опублікувала архівні документи Комітету державної безпеки СРСР про свідоме замовчування радянською владою Голодомору в Україні

13. За підсумками 2016 року обсяг імпорту автотранспорту в Україну склав 122,954 тис. одиниць. На закупівлю такої кількості автотранспортних засобів імпортери витратили понад $1,9 млрд.

14. За підсумками роботи у 2016 році Державна продовольчо-зернова корпорація збільшила чистий дохід на 700 млн грн - до 13,1 млрд грн. При цьому валовий прибуток корпорації за 2016 рік збільшився майже на 145 млн. гривень і склав понад 2,2 млрд.

15. Близько двох десятків українських компаній отримали пропозицію про інвестиції від інвесторів у США. Інтерес до українського IT серед інвесторів у Нью-Йорку з'явився після того, як у листопаді 2015 американський мільярдер Джордж Сорос інвестував у датську компанію Ciklum, найбільший офіс якої розташований в Україні. В 2016 році IT-аутсорсингові компанії в нашій країні залучили близько $2,5 млрд інвестицій. Цього року очикується, що цей сегмент IT-ринку виросте ще на 15-17%.

16. З 24 лютого буде курсувати другий поїзд з вагонами-трансформерами Інтерсіті №749/750 Київ - Івано-Франківськ, повідомила прес-служба Укрзалізниці.

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорець