"Трохи вранішніх новин" (20 лютого) - Денис П'ятигорец

"Трохи вранішніх новин" (20 лютого) - Денис П'ятигорец

1. Україна подала в Міжнародний трибунал Організації Об'єднаних Націй з морського права меморандум про порушення Росією Конвенції ООН з морського права. Меморандум доводить, що Російська Федерація порушила суверенні права України в Чорному та Азовському морях та у Керченській протоці", - сказано у повідомленні.

2. А на Світлодарській дузі бійці ЗСУ знову зайнялися примусовою депортацією громадян РФ, правда не в північну Мєльдонію, а прямо до Пекла. В русні та дірявих мінус 2 іхтамнєта, мінус 1 БМП та ще двом горємикам доведеться в лікарні клеїти скотч на дірки в організмах.

3. Український бюджет отримав втричі більше коштів від експорту металобрухту (343 млн грн замість 112 млн грн) за черговий рік дії підвищеної мита на вивезення цієї сировини з України.

4. Для школярів-винахідників на базі НЦ “Мала академія наук” відкрили перший державний бізнес-інкубатор

5. Японія надасть Україні $3,6 млн для відновлення східних регіонів. Ці кошти витратять на відновлення житла на Донбасі, купівлю медичної техніки та навчання переселенців. Водночас, за ці гроші планують купити радіообладнання для Міністерства внутрішніх справ.

6. Міністерства фінансів Литви та України під час зустрічі у понеділок, 19 лютого, домовилися про створення Координаційного комітету для реалізації реформи Державної фіскальної служби (ДФС) та створення Служби фінансових розслідувань.

7. Україна припинила поставки двигунів Д-436 для пасажирських літаків Ан-148, що збираються у Росії.

8. У 2017 році з України експортували 347 тонн виноградних равликів

9. У селі Сопошин (Жовківський район) відкрили завод з переробки меду та продуктів бджільництва. Інвестиції 20 млн грн, +50 нових робочих місць. Мед експортуватиметься в Польщу, Австрію, Італію, Канаду.

10. Відома кубино-американська співачка та виконавиця популярного хіта "Havana" Камілла Кабелло з'явилася в ефірі американського каналу BBC R1 в джинсах від українського дизайнера Ksenia Shnider

11. На світовій першості по стрільбі з лука в США українська дитяча команда показала потужний результат, посівши четверте місце в загальному заліку. Але варто особливо відмітити одно з учасниць – Орисю Дідич – доньку відомого львівського волонтера, який був сотником на Майдані - Богдана Дідича, який минулого року відійшов від нас і зараз з Неба радіє за свою доньку!

12. У Дніпрі відкрилася виставка пам’яті Аміни Окуєвої. Виставка триватиме в музеї АТО в Дніпрі до 5 березня. Далі її планують показати в інших містах України, Європи і США.

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорец