"Трохи вранішніх новин" (20 січня)- Денис П'ятигорець

"Трохи вранішніх новин" (20 січня)- Денис П'ятигорець

1. Міжнародна організація кримінальної поліції (Інтерпол) відмовилася оголосити в міжнародний розшук начальника Генштабу Збройних сил України Віктора Муженка за запитом Росії. В офіційній відмові РФ Інтерпол зазначив – навіщо нам його ловити? Почекайте, рано чи пізно він сам до вас приїде в Москву на танку.

2. Неймовірно, але це пише Блумберг! Україна в 2017 році буде знаходитись в зоні ризику, але волатильність її національної валюти буде низькою. Перекладаючи на людську мову - Блумберг не очікує знецінення гривні в 2017 році та вважає її стабільною валютою.

3. Джерела агентства Bloomberg в Москві розповіли про зміну Кремлем свого ставлення до приходу до влади в США Дональда Трампа. Зокрема, за словами чотирьох високопосадових джерел, початкова ейфорія в Кремлі змінилася скепсисом, так як росіяни не очікували на жорсткі заяви з приводу РФ від кандидатів на ключові пости в новій адміністрації Трампа. Не додає Кремлю оптимізму і консенсус серед республіканців і демократів у Конгресі з приводу посилення антиросійських санкцій за кібератаки під час президентських виборів.

4. Верховна Рада України прийняла за основу і в цілому законопроект №5636 "Про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України в 2017 році для участі в багатонаціональних навчаннях". Згідно з законом, передбачається схвалити допуск збройних сил США, інших держав-членів НАТО та держав-учасниць програми "Партнерство заради миру" для участі в 3 багатонаціональних навчаннях.

5. В Україні на поточному тижні починаються навчання Військово-морських Сил. "На території Одеської і Миколаївської областей в рамках комплексу навчань з бойової готовності органів військового управління та військових частин матимуть місце пересування колон військової техніки, розгортання блокпостів на шляхах руху та інші заходи", - йдеться у Facebook ВМС України.

6. За останній рік кількість авто на електротязі виросла у чотири рази порівняно із роком раніше.У Києві протягом року кількість зарядних станцій виросла з 38 до 136 точок, на другому місці за розвитком інфраструктури Харків – 92 зарядки. А загалом по Україні їх кількість виросла з 153 до 577 станцій, а кількість швидкісних з нуля сягнула за рік 44 станцій.

7. Укрзалізниця планує купити наступного року 4 міжрегіональні потяги, 6 дизелів, 50 пасажирських вагонів, 9 тисяч вантажних і 12 тепловозів. Про це йдеться в плані капітальних інвестицій на 2017 рік обсягом 27,4 млрд гривень. Дарницький вагоноремонтний завод вже оголосив 8 тендерів на поставку 3 тис. вантажних вагонів.

8. Агропромисловий холдинг Астарта збільшив виробництво цукру на 42% до 505 тис. тонн за підсумками сезону цукроваріння 2016/2017 порівняно із попереднім сезоном.

9. У 2016 році виробництво сталі збільшилося на 5,5% - до 24 196 тис. тонн порівняно із 2015 роком. При цьому обсяг спожитого металургійними підприємствами природного газу скоротився у 2016 році на 14% - до 1,74 млрд кубометрів.

10. Популярний лоукостер Wizz Air буде здійснювати польоти з аеропорту Львів ім. Данила Галицького.

11. Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу «СТБ» у зв'язку з трансляцією в ефірі 15 січня передачі «Битва екстрасенсів» виробництва російського телеканалу «ТНТ», в якому брали участь російські військові. Дуже дивно, що самі екстрасенси не змогли передбачити такий розвиток подій.

12. Антидопінговий центр України приєднався до вимог відсторонити Росію від усіх змагань. Ну, чого не зробиш для «братського народу».

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорец