"Трохи вранішніх новин" (20 вересня) - Денис П'ятигорец

"Трохи вранішніх новин" (20 вересня) - Денис П'ятигорец

1. У Будинку офіцерів у Києві відбулась урочиста церемонія проводів на «Ігри нескорених» до Торонто українських військових, які вперше представлятимуть Україну у цих змаганнях з шести видів спорту. У складі команди є представники майже всіх силових відомств - Збройних Сил України, Нацгвардії, Нацполіції, Держприкордонслужби.

2. Сенат США схвалив запропонований Пентагоном проект оборонного бюджету на 2018 фінансовий рік, в якому $500 млн передбачено на допомогу Україні.

3. Президент США Дональд Трамп під час виступу в ООН заявив про необхідність захисту суверенітету України та інших країн. Про це повідомляє Еспресо.TV. "Ми мусимо виконати свій суверенний обов'язок перед людьми, яких представляємо. Необхідно захищати свої країни, їхні інтереси та майбутнє. Необхідно відкидати загрози суверенітету від України до Південнокитайського моря. Ми мусимо відстоювати право, повагу кордонів, повагу культури та мирної взаємодії. Як планували засновники ООН, потрібно діяти спільно та спільно боротися з тими, хто загрожує хаосом, заворушеннями та терором", - сказав Трамп.

4. Збройні сили України впевнено наближаються до досягнення сумісності зі стандартами НАТО. Про це заявив командувач канадської військової тренувальної місії UNIFIER в Україні Марк Любінекі під час церемонії передачі командування своєму наступнику Крістоферу Рівзу

5. #ОніНамГаварілі. Та хто буде в ту Європу їздити? В людей грошей нема! 5 799 360 громадян України станом на 11 вересня 2017 відвідали ЄС протягом трьох місяців з моменту набрання чинності безвізового режиму. Серед них 1 413 178 громадян – за біометричними паспортами.

6. #ОніНамГаварілі. Та там для вашого Безвізу потрібно буде стільки документів із собою возити, що простіше було візу отримати. А без документів всіх будуть розвертати! За три місяці дії безвізового режиму у в'їзді до Європейського союзу відмовили 61 українцю - – це 0,026% від загальної кількості безвізових подорожуючих. А ви, завістнікі козломордиє, валітє в свій Саранск.

7. Україна розмістила єврооблігації на $3 млрд під 7,375% річних із 15-річним терміном погашення, що є рекордним строком та обсягом запозичень

8. Westinghouse Electric Company повідомила про підписання контракту з НАЕК «Енергоатом» на постачання важливих для безпеки систем моніторингу для чотирьох блоків Запорізької АЕС.

9. Державна авіаційна служба України за період введення санкцій проти авіакомпаній за польоти в анексований Крим та застосувала до них понад 20 тисяч штрафів за порушення повітряного простору України на загальну суму 2,72 млрд грн.

10. Оборот роздрібної торгівлі протягом січня-серпня 2017 року в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року збільшився у порівняних цінах на 8,7%.

11. Станом на 1 вересня 2017 в органи соціального захисту населення звернулися трохи більше 1,7 млн громадян, що становить 85% від усієї кількості людей, які мають право на монетизацію субсидій. Їм нараховано компенсацію на 1,1 млрд грн.. Наступного року систему монетизації субсидій буде продовжена, і надалі вона матиме системний характер.

12. Вперше в історії європейський газ зберігатиметься в Україні на ліцензованому митному складі. ПАТ «Укртрансгаз» закачало у підземні газові сховища перші 3 млн кубометрів газу для зберігання в режимі «митний склад» на замовлення міжнародних трейдерів Trafigura Sarl (Швейцарія), ТОВ «Trafigura Україна» та MND (Чехія).

13. Канада інвестувала 14 млн євро в будівництво сонячної електростанції (СЕС), потужністю 10,5 МВт, в Нікополі. Наступні чотири СЕС планують побудувати до літа 2018 року. Їх сумарна потужність повинна досягти 80 МВт, а інвестиції – 80 млн євро.

14. У I півріччі 2017 року, після різкого падіння в 2014-2016 роках, експорт кондитерських виробів зріс на 11% в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року.

15. За січень-червень експорт укр. товарів в Австрію виріс на 55%.

16. Фінтех-стартап MOSST Payments з України увійшов до ТОП-15 конкурсу акселератора Raiffeisen Bank International, де були представлені 336 Фінтех-проектів з 56 країн світу. Тепер на наших хлопців чекає фінал у Відні.

17. Коли очко не пускає з хати. Президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко скасував свою поїздку до Росії через зухвалу поведінку російських військовослужбовців до білорусів.

Потужний виступ Далі Грібаускайте в ООН!
Тепер зрозуміло, чому представники Мєльдонії, наклавши в свої КГБістські штанці, втекли з зали під час її виступу. 
Дякую, Даля за підтримку України!

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорец