"Трохи вранішніх новин" (21 березня) - Денис П'ятигорец

"Трохи вранішніх новин" (21 березня) - Денис П'ятигорец

1. В Європейському Союзі заявляють, що ЄС не визнає незаконну анексію Росією Криму, а тому не визнає і проведених там виборів російського президента.

2. Україна та Катар підписали угоду про військово-технічне співробітництво між країнами, а також угоду про безвізовий режим.

3. Канада виділить 4,6 млн доларів на навчання Збройних сил та забезпечення спеціального обладнання для української армії.

4. З "Газпрому" вже стягнули понад 100 млн гривень на користь України

5. Іноземні компанії, які беруть участь в проекті будівництва газопроводу "Північний потік-2" можуть потрапити під санкції. Про це заявила представник Держдепартаменту США Гезер Науерт.

6. Канцлер Німеччини Ангела Меркель шукає альтернативу поставкам газу з Росії і Норвегії, щоб знизити залежність від обох країн

7. Парламент у вівторок, 20 березня, підтримав 3 важливі євроінтеграційні проекти. За основу був прийнятий законопроект №6235, який "розширює застосування європейських норм щодо якості та безпечності продукції", та законопроект №8060, "який дозволить запровадити в Україні прозору процедуру банкрутства, забезпечить захист кредиторів та дасть дієві механізми виходу з боргової ями підприємствам та громадянам". В цілому був ухвалений законопроект №6106, який запроваджує механізм стратегічної екологічної оцінки.

8. Верховна Рада у вівторок прийняла Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку виробництва терруарних вин та натуральних медових напоїв". На думку авторів законопроекту він сприятиме відродженню виноробної галузі в Україні.

9. Український стартап з онлайн-оренди житла залучив $30 млн.

10. Українська авіакомпанія SkyUp заявила про підписання контракту з Boeing на поставку п'яти літаків Boeing 737 Max загальною вартістю 624 млн доларів. У прес-релізі стверджується, що контракт передбачає поставку двох Boeing 737 Max 8 і трьох Boeing 737 Max 10 з можливістю дозамовлення ще п'яти літаків.

11. Google планує інвестувати $300 мільйонів на допомогу медіа та боротьбу з фейковими новинами

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорец