"Трохи вранішніх новин" (21 лютого) - Денис П'ятигорець

"Трохи вранішніх новин" (21 лютого) - Денис П'ятигорець

1. #ДляГаагі. Схоже, ватанів постійно переслідує один той самий рок. Після фази чергового ватного катарсису в їхніх головах перегоряє запобіжник і вони починають молоти все, як на сповіді. На цей раз орально прорвало «народного мера Севастополя» Олексія Чалого. Ну того імбіцила, який примудрився припертися в Кремль «приєднувати» Севастополь в одязі охоронця з супермаркету – в чорних штанах та чорному светрі. В інтерв’ю ТАСС Чалий розповів, що «переворот в Криму готувався ще в 2004-2005 роках. Потім в 2008 під час війни в Грузії. Підстава – Ющенко не пустив російський флот. Але каталізатором для перевороту стало НАМАГАННЯ УКРАЇНИ ПРИЄДНАТИСЯ ДО АСОЦІАЦІЇ З ЄС. І робота в цьому напрямку почалася в 2011-2012 роках, коли в ЄС з’явилася програма «Східного партнерства». Тож всі дебіли, які на языке чи то на мові розповідають казки про «це все ваш Майдан винен, що Крим забрали» можуть йти лісом. Анексія (або як кажуть самі ватани – переворот) готувався більше 10 років. І каталізатором стала програма «Східного партнерства». Майдан лише підтвердив невідворотність шляху українців до євроінтеграції. Але якби Янукович якимось дивом не злякався б та підписав угоду про асоціацію, то Крим так само забрали б без Майдану. Саме про це Хуйло сказав Януковичу ще в 2013-му. Але повернімося до Чалого та подякуємо ушльопку за додаткові свідчення у справі проти РФ щодо Криму.

2. #ДляГаагі. Росія постачає до ЛДНР бронетехніку, а також протитанкове і зенітне озброєння. Про це повідомляє Стокгольмський інститут дослідження проблем світу (SIPRI) у своєму звіті.

3. Німеччина та Франція засудили рішення Росії тимчасово визнати паспорти, видані сепаратистами на Донбасі, заявивши, що це не відповідає духу мінських домовленостей. А Financial Times припустили, що цей указ – це наслідки розчарування політикою Трампа, який не став приймати бік Росії в цьому конфлікті. На думку Financial Times це крок також можна трактувати як рух в напрямку визнання ЛДНР.

4. Зрозуміло, що після таких заяв ніхто не здивувався, заяві Єврокомісії про те, що документи для подорожей, видані так званими "ДНР/ЛНР", не визнаються Європейським Союзом. В цьому смислі більше порадував Бацька. Білорусь не пускатиме в країну власників паспортів "ДНР" і "ЛНР".

5. Міністерство оборони Росії сьогодні повідомило про загибель чотирьох російських військовослужбовців під сирійським Хомсом. ЗМІ підтвердили, що принаймні один з них – лейтенант Магамуров воював на Донбасі. Яка, бляха, іронія… Магамуров воював за «рюський мір». Магамуров, Карл! Земля їм скловатою!

6. От дуже не хтів зловтішатися, але я впевнений, що багато хто зрозумів, про кого цей пункт, навіть прочитавши перше речення. Ну що тут можна сказати – причетних до військових злочинів РФ в Україні та Сирії стає все менше. Для таких як Чуркін Данте підготував 8-е, передостаннє коло пекла у своїй Божественній комедії. Земля йому скловатою!

7. Нова адміністрація США з нагоди третьої річниці Майдану зазначила, що Україна досягла значного прогресу, але багато роботи ще доведеться зробити, щоб виконати обіцянку Майдану. Сполучені Штати закликали українську владу посилити зусилля у боротьбі з корупцією та продовжувати політичні і економічні реформи, щоб вшанувати тих, хто віддав свої життя для забезпечення кращого, більш демократичного майбутнього України. Сполучені Штати продовжать підтримувати український народ у цих зусиллях.

8. Депутат Європарламенту Ребекка Хармс відвідала Авдіївку. За словами політика, Європарламент буде робити все можливе і "засуджувати ці зухвалі і жорсткі обстріли по місту, які я сьогодні побачила тут, в Авдіївці".

9. Євросоюз анонсував виділення Україні 18 млн. євро гуманітарної допомоги. Про це заявив Європейський комісар з гуманітарної допомоги і управління у кризових ситуаціях Христос Стиліанідес причому не зі свого кабінету, а перебуваючи у Бахмуті.

10. Дочірня компанія азербайджанської Socar - Торговий дім Сокар Україна - почала торгівлю природним газом на ринку України. Про це свідчать копії договорів компанії з оператором газотранспортної системи, компанією Укртрансгаз про транспортування газу, а також договору купівлі/продажу природного газу, оприлюднені в системі публічних закупівель ProZorro. Тобто на ринку газу в Україні з’явився новий гравець. І от як тепер ставитись до заяв Сірьожи Лєщєнко про те, що Порошенко знищує всіх операторів в газовому секторі, щоб на ринку був «новий Курченко», пов'язаний з самим ̶с̶а̶т̶а̶н̶о̶ю̶ Медведчуком, а тут раз так і новий потужний гравець (а Сокар це, на хвилиночку, Державна азербайджанська нафтогазова компанія) спокійно заходить на український ринок.

11. Кенія схвалила імпорт 450 тисяч тон кукурудзи з України через посуху і скорочення власних зборів вперше з 2011 року. Так, африканська країна заплатить $260-270 за тонну кукурудзи в порту Момбаса. Загальна вартість операції складе $119 млн.

12. Укроборонпром представив нову модифікацію безпілотного тактичного багатоцільового транспортного засобу Фантом на виставці IDEX-2017 в ОАЕ, а державна компанія Укрінмаш, представила концепт нового легкого ударного вертольота КТ-112

13. Оборот роздрібної торгівлі в Україні в січні збільшився на 3,1% порівняно з аналогічним періодом 2016 року.

14. Видобуток вугілля в Україні в січні збільшився на 13,7% – до 3,659 мільйона тон.

15. Фракції БПП, "Народний фронт" та Радикальна партія підтримали декларацію "Єдність заради перемоги". Схоже перевиборів таки не буде.

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорець