"Трохи вранішніх новин" (22 березня) - Денис П'ятигорец

"Трохи вранішніх новин" (22 березня) - Денис П'ятигорец

1. Кабінет міністрів України розірвав програму економічного співробітництва з Росією на 2011-2020 роки. От типу і хороша новина, проте, логічно, викликає одне глобальне запитання – а чому тільки на п’ятий рік війни?

2. Аеропорт "Бориспіль" успішно завершив перемовини з лоукост-авіакомпанією "Ryanair". Про це заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні Кабінету міністрів.

3. Кабінет міністрів України на засіданні в середу, 21 березня, затвердив Державну цільову економічну програму розвитку автодоріг загального користування державного значення на 2018-2022 роки.Загальний обсяг фінансування програми становить 298,349 млрд гривень, з яких 178 млрд гривень – за рахунок Державного дорожнього фонду, 113,8 млрд гривень – за рахунок інших джерел.

4. Кабмін запровадив контроль якості будівництва доріг із гарантійним терміном від 5 до 10 років.

5. Кувейт та Україна домовилися про спрощення візового режиму для громадян обох країн з 18 квітня.

6. Першу матеріальну компенсацію за ощадливе використання енергоносіїв за минулий опалювальний сезон отримали 1 млн. 700 тис. родин.

7. Пенсіонери силових відомств отримають підвищені пенсії у квітні, але з врахуванням збільшених сум за січень-березень.

8. Українська лижниця та біатлоністка Оксана Шишкова, яка стала дворазовою чемпіонкою Паралімпіади-2018, заявила про те, що присвячує першу медаль Пхьонхчану воїнам АТО. Спортсменка відзначила, що вся збірна України на Паралімпіаді-2018 присвячує свої успіхи народу України

9. Посли США, Німеччині, Франції та КНР відмовилися прийти до МЗС РФ на зустріч у справі про отруєння Сергія Скрипаля, під час якої Москва надасть свої роз'яснення.

10. Міністр закордонних справ Великобританії порівняв фашистського диктатора Адольфа Гітлера з президентом Росії.

11. За останні чотири роки Україна змогла істотно наблизитися до стандартів НАТО.Про це в інтерв'ю DW заявив голова Військового комітету альянсу, генерал Петр Павел.

12. У Конгресі США представили погоджений Сенат та Палатою представників закон про бюджетні асигнування на 2018 рік, у якому збільшено видатки на підтримку України.

13. Україна за 7 місяців сезону 2017/18 експортувала майже в 10 разів більше яблук, ніж імпортувала за той же період

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорец