"Трохи вранішніх новин" (22 листопада) - Денис П'ятигорец

"Трохи вранішніх новин" (22 листопада) - Денис П'ятигорец

1. В Україні вперше відзначили День десантника не 2 серпня, а 21 листопада - у день покровителя десантних військ архістратига Михаїла. За рішенням президента Порошенка офіційна назву "Високомобільних десантних військ" (ВДВ) змінили на "Десантно-штурмові війська ЗСУ" (ДШВ ЗСУ).Також замінили колір беретів десантників з блакитного на темно-бордовий.

2. Президент України підписав закон про надання статусу учасника бойових дій тим особам, які були поранені чи втратили здоров’я під час Майдану.

3. Рада національної безпеки США підтримує позицію щодо надання Україні летальної зброї оборонного характеру

4. Компанія Google, яка входить до холдингу Alphabet, буде відслідковувати російську пропаганду в своїх новинах. Про це заявив виконавчий директор компанії Alphabet Ерік Шмідт. За його словами, зараз Google перевіряє два таких ЗМІ - Russia Today і "Супутник".

5. За десять місяців поточного року український експорт до Євросоюзу зріс на 30%, а частка Європейського Союзу у зовнішній торгівлі України досягла майже 43%

6. Україна піднялася з 84-го на 43-тє місце серед 190 країн світу в рейтингу простоти сплати податків, складеному групою Світового банку та аудиторською компанією PricewaterhouseCoopers.

7. Споживчі настрої українців у жовтні 2017 року зросли на 3,6 пункту в порівнянні з вереснем - до 62,6, за рахунок підвищення оцінки поточного матеріального становища, а також очікуваних змін особистого матеріального становища.

8. За десять місяців поточного року оборот роздрібної торгівлі у порівнянних цінах зріс на 8,2%, порівняно із січнем-жовтнем 2016 року.

9. Парк електромобілів, які експлуатуються в Україні, вже перевищив 4 тис. одиниць. При цьому лише за останні вісім місяців він подвоївся.

10. У місті Славутич почала працювати найбільша в Україні котельня на біопаливі потужністю 10,5 МВт. Котельня на 40% забезпечує потреби міста у тепловій енергії та гарячій воді. Завдяки використанню відновлюваних джерел енергії м. Славутич за підсумками опалювального сезону зможе зекономити щонайменше 4 млн. грн.

11. Ще одна біокотельня потужністю 4 мВт запрацювала в Івано-Франківську і вже готується до запуску біостанцію, яка забезпечить електроенергією 30 тисяч квартир у Ладижині Вінницької області.

12. У Волновасі відкрили біогазовий завод. Він буде вироблятиме електроенергію і тепло за рахунок відходів сільськогосподарського виробництва. У будівництві брали участь компанії з геранню, Австрії, Італії та України.

13. Wizz Air відновлює авіаперельоти зі Львова до Лондона за 30 евро

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорец