"Трохи вранішніх новин" (23 березня) - Денис П'ятигорец

"Трохи вранішніх новин" (23 березня) - Денис П'ятигорец

1. Палата представників Конгресу США схвалила Консолідований закон про бюджетні асигнування на 2018 рік. Так, згідно із законопроектом Пентагону виділяється 200 млн. дол. для надання військово-технічної допомоги Україні. Крім того, Державний департамент та причетні до нього агентства виділять Києву 420,700 мільйонів доларів.

2. Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Європейський союз розширюють свою підтримку малим та середнім підприємствам у Грузії, Молдові та Україні на загальну суму майже 1,1 млрд євро у вигляді кредитних ліній і фінансування торгівлі на 58,3 млн євро в рамках грантів ЄС.

3. Євродепутати підтримали законопроект Єврокомісії, який поширює правила внутрішнього газового ринку ЄС на російський Північний потік-2. Цей законопроект може заблокувати будівництво "Північного потоку-2".

4. Уряд Нідерландів направив до парламенту законопроект, який розчищає шлях до судового переслідування будь-яких підозрюваних, виявлених в ході розслідування у справі збитого в Україні рейсу MH17 Малайзійських авіаліній в 2014 році.

5. Верховна Рада визнала незаконним голосування на території тимчасово окупованого Криму та міста Севастополь, а результати цього голосування такими, що не несуть жодних правових наслідків.

6. Державний комітет статистики повідомив про зростання реального ВВП України в 2017 році на 2,5%, а це на 0,3% більше, ніж за попередніми оцінками.

7. Станом на 1 березня 2018 року загальна сума коштів, що акумульовані Фондом гарантування вкладів фізичних осіб, становить 14,816 млрд грн.

8. Створений у 2015 році за ініціативою Дніпропетровської облдержадміністрації реабілітаційний центр за час своєї роботи надав допомогу 1700 воїнам АТО, з них 170-ти - тільки з початку 2018 року.

9. Луцький автоскладальний завод №1 автокомпанії Богдан Моторс уклав контракт з данською компанією BankeElectromotive на інжиніринг (розробка моделі конструкції) і виготовлення вантажівок для збору сміття муніципалітетами міст по всьому Європейському Союзу.

10. Україна і Катар підписали угоду про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорец