"Трохи вранішніх новин" (23 лютого) - Денис П'ятигорец

"Трохи вранішніх новин" (23 лютого) - Денис П'ятигорец

1. Кількість прихильників української мови як єдиної державної постійно зростає. Такі результати опитування, проведеного соціологічною групою Рейтинг. Згідно з дослідженням, 61% українців дотримуються думки, що українська має бути єдиною державною мовою. У 2014 році так вважали 47% респондентів.

2. Нижня палата парламенту Нідерландів проголосувала за скасування закону про консультативний референдум, через який в 2016 році було заблоковано Угоду про асоціацію Україна-ЄС.

3. Співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури викрили у Чернігові адміністратора антиукраїнських груп в російських соціальних мережах.

4. На Донбасі, поблизу окупованого Докучаєвська, українські військові знищили бойову машину піхоти проросійських терористів.

5. Президент України Петро Порошенко повідомив про створення в Україні Національної ради з питань науки і техніки та початок створення Національного фонду досліджень.

6. Харків, Одеса та Дніпро увійшли до рейтингу економічно привабливих великих європейських міст за версією аналітиків Financial Times.

7. Оборот роздрібної торгівлі в Україні в січні 2018 року виріс на 9,6% порівняно з аналогічним періодом 2017 року (у порівнянних цінах) до 68,828 мільярда гривень, повідомляється на сайті Державної служби статистики України.

8. За підтримки ОДА мешканці Житомирщини встановили 31 сонячну електростанцію

9. У селі Почуйки Попільнянського району Житомирської області відкрили найсучасніший в Україні насіннєвий завод. Завод устаткований обладнанням визнаного світового лідера — німецької компанії Petkus («Петкус»). Він має найвищий рівень комп’ютеризації та автоматизації всіх виробничих процесів.

10. У Белграді на міжнародних змаганнях з легкої атлетики солдат ЗСУ Анастасія Бризгіна перемогла з бігу на 400 метрів з новим особистим рекордом – 53,30. Також під час змагань перемогу з бігу на 60 метрів з бар’єрами з часом 8,02 с здобула працівник ЗСУ Анна Плотіцина.

11. На престижній міжнародній премії у галузі дитячої літератури «Bologna Ragazzi Award» перемогли українські книжки . Романа Романишина та Андрій Лесіва, автори книг «Голосно, тихо, пошепки» та «Я так бачу», отримали нагороду у номінації «Non Fiction»

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорец