"Трохи вранішніх новин" (24 липня) - Денис П'ятигорец

"Трохи вранішніх новин" (24 липня) - Денис П'ятигорец

Новин не багато, але вони є. Почнемо цей тиждень на позитиві!

1. Президент США Дональд Трамп підтримає законопроект щодо введення нових санкцій проти Росії. Про це у неділю заявила прес-секретар Білого дому Сара Сандерс. Черговий ніж в спину. Схоже, що за кількістю втикань ззаду Вольдемар вже перегнав Борю Моісєєва.

2. Чергова перемога України на дипломатичному фронті. Не встигли США призначити ̶Д̶ж̶о̶н̶н̶і̶ Курта Волкера спецпредставником по Донбасу, як він вже відвідав зону АТО. Після своїх спостережень пан Волкер зробив низку заяв, які поставили хрест на всіх спробах парєбріковської пропаганди впарити Заходу свій «порядок денний» про війну на Донбасі. Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер заявляє, що на Донбасі не заморожений конфлікт, а гаряча війна. Волкер також заявив що у США розуміють, що на сході України відбувається російська агресія, а не громадянська війна. За словами Волкера, після візиту в Україну він планує провести низку зустрічей з представниками урядів європейських країн, щоб консолідувати позицію щодо ситуації в зоні АТО.

3. У Міжнародний суд ООН передані тисячі сторінок доказової бази щодо фінансування Росією тероризму

4. Льотчики ЗСУ з 831-ої бригади тактичної авіації перемогли у номінації «кращий пілотаж» на авіашоу The Royal International Air Tattoo-2017 в Британії.

5. Прибуток ТОП-100 державних підприємств у січні-вересні 2016 року склав 40 млрд грн. Про це йдеться у звіті діяльності 100 найбільших державних підприємств за січень-вересень 2016 року

6. Зростання промислового виробництва в Україні у червні 2017 року прискорилося до 3,8% у порівнянні з червнем минулого року та до 0,1% у порівнянні з травнем.

7. Китайська компанія China Harbour Engineering Company Ltd. (CHEC) почала днопоглиблення в порту «Южний» (Одеська область). Роботи проходять у рамках проекту «Реконструкція водних підходів, маневрових зон і операційних акваторій з урахуванням перспективного вантажообігу морського порту «Южний», який передбачає збільшення глибин до 16 метрів для запуску одного з найбільших в Україні зерноперевантажувальних комплексів.

8. У липні 2017 компанією UDPR успішно введена в експлуатацію «Димерська сонячна електростанція». Станція розташована на 13га в Київській області. Кількість модулів : 22, 222 шт. Потужність 6 мВт

9. Американське видання ESPN назвало українця Олександра Усика найкращим боксером планети у важкій ваговій категорії

10. Українська шаблістка Ольга Харлан завоювала золото чемпіонату світу з фехтування, який проходить в німецькому Лейпцигу

11. Українська спортсменка Світлана Тросюк стала чемпіонкою з сумо на Х Всесвітніх іграх у польському Вроцлаві. Крім того, інші українські сумоїстки також вибороли медалі Всесвітніх ігор: Іванна Березовська стала срібною призеркою, а Марина Максименко взяла "бронзу".

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорец