"Трохи вранішніх новин" (25 вересня) - Денис П'ятигорец

"Трохи вранішніх новин" (25 вересня) - Денис П'ятигорец

1. У Сирії в результаті мінометного обстрілу загинув генерал-лейтенант російської армії Валерій Асапов. Той самий Асапов, який командував дірявими терористичної організації "ДНР". Схоже що КАРМА також ввела свої санкції проти РФ. То зламав собі хребта командувач ВДВ, який керував захопленням Криму. А тепер "прєдвадітель дірявих каманчєй" зажмурився у наметі в палких обіймах свого перекладача.

2. Український суд наклав арешт на все рухоме та нерухоме майно, а також кошти в Україні колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, підозрюваного у низці злочинів

3. У рамках розслідування кримінального провадження за підозрою сина екс-прем'єр-міністра України Миколи Азарова Олексія Азарова накладено арешт на його майно та рахунки в банках в Україні, Італії та Швейцарії.

4. Консервативний блок у складі Християнсько-соціального союзу і Християнсько-демократичного союзу, який очолює Ангела Меркель, здобув перемогу на парламентських виборах в Німеччині. Всі намагання Вольдємара через свою армію ботів завадити перемозі Анжели потерпіли фіаско. Тому в Кремлі на чиновників знову напала журбинка.

5. А воно і не дивно. Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що лідери країн "Великої сімки" (G7) готові посилити санкції щодо Росії.

6. І схоже Кабаєв зрозумів, що Меркель не блефує. В Кремлі Карліто зібрав бізнесменів з ТОП-50. Ну, принаймні тих, хто ще не встиг звалити з РФії. Та розповів їм про «можливість посилення санкцій проти РФ» але пообіцяв «підтримку» з бюджету, якщо санкції посилять. «Яку нахєр підтримку? З якого бюджету? Да в тебе той бюджет вже такий дірявий, що в областях медицину не можуть профінансувать. У нас, бляха, банки посипались, а твоя Наїбуліна тільки й знає, що гроші друкувати та викуповувати ліквідні активи банків, а вкладники хай себе потім у дупи цілують голодними губами» - хотів було заявити Кабаєву кожен шостий учасник тієї зустрічі. Але підобісцявся та промовчав.

7. Фахівцями компанії «Укрспецтехніка» розроблено першу вітчизняну портативну зброю для протидії безпілотним літальним апаратам (БПЛА).

8. Українські зброярі розробили нову кулю «Стілетто» калібром 7,62 мм. Під час випробувань куля спокійно пробивала броню БТРа. Представники компанії запевнили, що вже мають усі необхідні документи та навіть невеличку технологічну лінію у Британії. Якщо Україна вирішить будувати державний патронний завод, то залюбки візьмуть участь у тендері.

9. Український борець греко-римського стилю Жан Беленюк виборов "золото" чемпіонату світу серед військовослужбовців World Military Championship Wrestling-2017, що відбувся у литовській Клайпеді. У фіналі Беленюк поборов росіянина Євгена Салєєва.

10. Паралімпійська збірна України з футболу перемогла команду Ірану з рахунком 1:0, виборовши титул чемпіона світу

11. Армія США видала "Посібник з російської військової справи нового покоління", призначений для підвищення інформованості американських військових про тактику Росії в гібридній війні на основі подій в Україні.

12. Промислове виробництво в Україні в серпні 2017 року порівняно з відповідним місяцем 2016 р збільшилася на 2,2% проти падіння на 2,6% місяцем раніше

13. У серпні 2017 року Україна поставила на зовнішні ринки близько 1 тис. тон сливи на суму близько $625 тис. Таким чином, вітчизняні садівники побили 10-річний рекорд.

14. У столичному метрополітені відкрилия перший в Україні міжнародний арт-проект "Закохані в життя". В рамках проекту на шести станціях підземки – "Золоті ворота", "Арсенальна", "Театральна", "Печерська", "Політехнічний інститут" та "Поштова площа" – розмістили понад 60 фотографій людей зі своєю історією життя.

15. В Україні на сьогодні більше 1600 родин встановили сонячні панелі потужністю до 30 кВт, інвестувавши у це 0,66 млрд грн.

16. Канадці інвестували в сонячні електростанції України майже 100 млн євро

17. Україна піднялася із 7 на 6 сходинку в списку найбільших країн-постачальників сільськогосподарської та продовольчої продукції в Євросоюз, поступаючись Бразилії, США, Аргентині, Китаю та Індонезії.

18. Україна зайняла 11-е місце за обсягами виробництва сталі в серпні серед 67 країн-виробників сталі в порівнянні з 12 місцем за підсумками липня.

19. Українські виробники молочної продукції у січні-липні 2017 року заробили на експорті на 69,3% більше, ніж за аналогічний період минулого року

20. Ріанна на презентації власної лінії косметики Fenty Beauty by Rihannа y Мадриді була одягнена у сукню українського бренду Marianna Senchina.

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорец