"Трохи вранішніх новин" (26 липня) - Денис П'ятигорец

"Трохи вранішніх новин" (26 липня) - Денис П'ятигорец

1. Посли країн Європейського союзу 26 липня у Брюсселі обговорять розширення санкційного списку проти РФ через скандал із турбінами Siemens.

2. Спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер вкотре спростував брехню російської пропаганди та швидше за всі місії ОБСЄ визнав присутність російських військ на Донбасі. «Росія вже перебуває в Україні з усім своїм важким озброєнням. Там зараз більше російських танків, ніж є у всіх країн Західної Європи, разом узятих. Це дуже і дуже великий військовий контингент», – зазначив Волкер.

3. Схоже в США незабаром може зявитися ще один привід на нові санкції проти Північної Мєльдонії. Бойовики терористичного угруповання "Талібан" отримали озброєння в Афганістані, яке, як передбачається, було отримане від уряду Російської Федерації. Про це повідомляє CNN опублікувавши відповідний відеоролик. Повідомляється, що відео, отримані CNN, додали ваги звинуваченнями афганських і американських чиновників у тому, що Москва озброює свого разового ворога в країні, де триває війна.

4. Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов під час випробувань новітніх видів зброї та боєприпасів заявив, що українські військові найближчим часом повинні отримати ці новинки на озброєння. Особливу увагу секретар РНБО приділив термобаричним боєприпасам, які на сьогоднішній день фактично відсутні на фронті. За словами Турчинова, було продемонстровано ефективне ураження цілей під час випробувань ручної термобаричної гранати та реактивного піхотного вогнемета. «Військові Збройних Сил України найближчим часом повинні одержати їх на озброєння», - наголосив він.

5. У міжнародному аеропорту "Бориспіль" правоохоронці затримали колишнього командира одного з підрозділів бойовиків "ДНР". Про це повідомляють на сайті прокуратури Київської області. Прикол в тім, що ця жертва еволюції приперлася на паспортний контроль з військовим квитком «ДНР». Це безумовно премія Дарвіна.

6. Міністерство аграрної політики та продовольства, Міністерство екології та природних ресурсів в чотири рази збільшили штрафи за браконьєрство за всіма видами тварин.

7. ПАТ "Приватбанк" та ГО "Transparency International Україна" підписали договір про використання Електронної торгової системи ProZorro.Продажі. "ProZorro.Продажі вже працюють над продажем непрофільних активів Укрнафти, Укртранснафти, Нафтогазу, Енергоатому, Укренерго, Укргазвидобування. До проекту приєднався і Нацбанк", - зазначив перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов.

8. Найбільший у країні ПриватБанк у січні-березні 2017 року збільшив чистий прибуток порівняно з аналогічним періодом минулого року в 3,52 разу - до 744 млн гривень.

9. У січні-червні 2017 року Енергоатом збільшив прибуток на 45,71%, або на 511,153 млн грн до 1,629 млрд грн, збільшивши чистий дохід на 24,9%, або на 4,09 млрд грн до 20,52 млрд грн в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року.

10. Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) виділить акціонерної держкомпанії "Укрзалізниця" кредит у розмірі 150 мільйонів доларів на закупівлю вантажних вагонів 18 жовтня 2017 року

11. В Україні за підсумками січня-червня 2017-го вітчизняні підприємства виконали будівельні роботи на суму 36 млрд грн, а індекс будівельної продукції щодо аналогічного періоду 2016 р склав 124,6%

12. Німецька компанія Flixbus, один з найбільших автобусних перевізників Європи, запускає прямі маршрути з України до Польщі і Чехії.

13. Український боксер Віктор Поляков (13-1-1, 6 КО) завоював титул інтернаціонального чемпіона WBA в другій середній вазі, повідомляє Isport. Поляков здобув перемогу над колишнім "регулярним" чемпіоном WBA італійцем Джованні Де Каролісом (24-8-1, 12 КО) одноголосним рішенням суддів – 118-110, 117-111, 116-112. Поєдинок проходив у Римі.

14. Українські школярі вразили журі всесвітньої олімпіади з робототехніки і увійшли до двадцятки кращих, обійшовши США, Францію, Японію та Росію. Наші розумники впоралися із завданням - створили робота для очищення води, взявши за прототип сільськогосподарський комбайн.

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорец