"Трохи вранішніх новин" (26 вересня) - Денис П'ятигорец

"Трохи вранішніх новин" (26 вересня) - Денис П'ятигорец

1. Першу медаль на «Іграх Нескорених» у Канаді Україні приніс 29-річний офіцер Національної поліції з Луцька Сергій Торчинський. Він здобув «бронзу» в метанні ядра 6 кг в категорії IF4. Першу золоту медаль на рахунок збірної України на ІІІ Іграх нескорених (Invictus Games) в Торонто записав 29-річний офіцер Міністерства оборони Олег Зімніков з Києва. Cрібну, медаль для української команди на Іграх нескорених виборов 29-річний офіцер Національної поліції України Олександр Ткаченко у секторі бігу на 400 м.

2. Президент Петро Порошенко підписав закон "Про освіту", ухвалений парламентом 5 вересня.

3. Організація Об'єднаних Націй звинуватила Росію у порушенні прав людини в Криму після його окупації Москвою. "Були зафіксовані серйозні порушення прав людини, такі як довільні арешти і затримання, насильницькі зникнення, жорстоке поводження і тортури, і принаймні одна позасудова страта", - йдеться у доповіді.

4. МВС запроваджує новий онлайн-сервіс - замовлення довідки про відсутність судимості

5. У Волноваському районі Донеччини СБУ викрила мережу інформаторів терористичної організації "ДНР".

6. Українській спецслужбі здався бойовик терористичної організації "ДНР", який був задіяний в охороні російського військове командування на окупованих територіях Донецької області. Як повідомляють у Службі безпеки України, зловмисник приєднався до окупантів ще у 2014 році.

7. 24 вересня у театрі Інституту Святого Володимира у Торонто відбулася презентація англійського та українського видання книги "Добробати. Історія подвигу батальйонів, що врятували країну

8. Для військовослужбовців Збройних сил України розробили новий маскувальний костюм. Зазначається, що маскувальний комплект розроблений після вивчення і аналізу існуючих аналогів, а також зважаючи на побажання самих снайперів різних частин та родів військ.

9. За підсумками січня-серпня 2017 року підприємства України виконали будівельні роботи на суму 53,5 млрд грн, індекс будівельної продукції по відношенню до аналогічного періоду 2016 року склав 125,4%.

10. Кошти в розмірі 1,318 млрд дол. від розміщення євробондів України на 3 млрд дол. терміном на 15 років за вирахуванням коштів на викуп облігацій 2015 року надійшли до України.

11. Система електронних державних закупівель ProZorro з 1 серпня 2016 року до 25 вересня 2017 року заощадила близько 31,39 млрд грн бюджетних коштів.

12. За останні 3 роки в українські проекти «чистої» енергетики інвестовано близько 700 млн євро. Майже 300 млн євро спрямовано на виробництва «зеленої» електроенергії, ще майже 400 млн євро – на генерацію тепла з відновлюваних джерел енергії.

13. Національний антидопінговий центр України (НАДЦ) приєднався до заклику антидопінгових агентств 17 країн відсторонити Росію від участі в зимових Олімпійських іграх 2018 року.

14. Юніорська національна команда по боксу на чолі зі старшим тренером збірної Кудіновим Олегом Борисовичем здобула дві золоті медалі на Чемпіонаті Європи!

15. У вазі до 80 кг Чемпіоном світу 2017 став тернопільський борець Андрій Антонюк. Українець на шляху до золота ЧС-2017 серед військових по черзі переміг Дениса Лакутко з Білорусі та Азамата Хакулова з Росії. А у фіналі Антонюк впорався з азербайджанцем Елтуном Вазирзаде. У боців-класиків срібло та бронзу вибороли Ельмар Нуралієв (75 кг) і Максим Євтушенко (71 кг) відповідно

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорец