"Трохи вранішніх новин" (26 жовтня) - Денис П'ятигорец

"Трохи вранішніх новин" (26 жовтня) - Денис П'ятигорец

1. У Великій Британії військовослужбовці спеціального призначення ЗС України вибороли «срібло» під час міжнародних змагань «EXERCISE CAMBRIAN PATROL — 2017»

2. Російські найманці зазнали значних втрат на окупованих територіях Донбасу. За даними розвідки, у період з 14 по 21 жовтня 13 бойовиків загинули, 18 - поранені.

3. Україна піднялася ще на чотири позиції у щорічному рейтингу Doing Business. Тепер ми 76-ті серед 190 країн

4. Представників Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова, засуджених в окупованому Криму, видали турецькій стороні. Джемілєв додав, що ця видача стала можливою завдяки домовленостям, досягнутим під час візиту президента Турецької Республіки Реджепа Таїпа Ердогана в Україну.

5. Програма Розвитку ООН оприлюднила звіт про закупівлі за кошти бюджету 2016 року. Частка закуплених напряму у виробників лікарських засобів та медичних виробів склала 71%. Лише 29% - у посередників. До запровадження закупівель ліків за кошти Державного бюджету через ООН Мінохорони здоров’я 90% ліків закуповувало у посередників.

6. Українська газотранспортна система заробила $300 млн за час простою газопроводу OPAL в поточному році. Про це заявив глава правління Нафтогазу України Андрій Коболєв, передають Українські новини.

7. "Укргазвидобування" збільшило видобуток газу на 470 млн кубів. Це в 6 разів більше, ніж за весь 2016 рік

8. Доходи місцевих бюджетів за три роки впровадження реформи децентралізації зрости у 2,5 рази, очікується зростання іх частки у зведених місцевих бюджетах.

9. В Україні Державна міграційна служба видала вже мільйон пластикових ID-паспортів, які мають замінити паперові.

10. Про відновлення польотів в Україну з 26 березня 2018 року повідомила швейцарська авіакомпанія Swiss.

11. За оцінками вчених Інституту аграрної економіки, обсяги експорту української сільськогосподарської та харчової продукції в ЄС в 2017 році можуть перевищити рекордні показники докризових 2012 і 2013 років на 5 млрд доларів.

12. Пасажиропотоки через аеропорти України за січень-вересень поточного року збільшилися на 30,3% і склали 12,5 млн осіб. Українські авіакомпанії з початку року виконали 71,2 тис. комерційних рейсів, що на 20,6% більше, ніж за аналогічний період 2016 року.

13. Протягом січня-вересня цього року вітрові та сонячні електростанції за дев’ять місяців збільшили виробництво електроенергії на 7,8%, а лише у вересні – на 35,8%.

14. В Березанському районі Миколаївської області був здійснений урочистий запуск другої черги Тузлівської вітроелектростанції, що є частиною Вітряного Парку Причорноморський. В рамках реалізації другої черги проекту, що реалізується компанією ТОВ «УК Вітряні парки України» було створено і введено в експлуатацію новий вітрогенератор потужністю 3,2 МВт, що на сьогодні є найпотужнішім в Миколаївській області і на Півдні України.

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорец