"Трохи вранішніх новин" (27 лютого) - Денис П'ятигорец

"Трохи вранішніх новин" (27 лютого) - Денис П'ятигорец

1. Обсяг венчурних інвестицій в українські проекти в минулому році зріс практично в три рази. Таким чином, український ринок венчурного капіталу за підсумками 2017 року було в межах $ 300 млн.

2. Уряд збільшив компенсацію вартості за сільгосптехніку для фермерів з 20 до 25%

3. Уряд Канади надав додатковий трирічний грант у розмірі $1,45 млн на підтримку «Національного освітнього туру про Голодомор» (Holodomor National Awareness Tour).

4. Експорт українських товарів до Європейського Союзу за 2017 рік збільшився на 357 нових товарних позицій, а кількість компаній-експортерів у ЄС зросла до 14, 1 тис. на кінець 2017 го року.

5. Українська компанія Спецтехноекспорт, що спеціалізується на експорті новітніх військових технологій, продемонструвала в ОАЕ економічну повітряну бойову систему RAM UAV з автономним боєприпасом, якає кружляє над заданою площиною в пошуках цілі і атакує її після виявлення за принципом камікадзе.

6. Україна стала 155-м членом Міжнародного агентства, що працює над розвитком відновлюваної енергетики та енергетичної децентралізації

7. Представники Держенергоефективності поділилися інформацією про те, що за минулі три роки українці інвестували майже 52 млн євро в будівництво сонячних електростанцій.

8. Тернопіль став першим містом в Україні, де запустили оплату за проїзд банківськими картками у всьому громадському транспорті – комунальному та приватному.

9. На Запорізькій АЕС ввели в експлуатацію унікальну мережу сейсмічного моніторингу, здатну реєструвати рухи землі в будь-якій точці планети.

10. Одеський авіаційний завод розпочав серійне виробництво власної розробки – легкого 4-х місткого одномоторного літака Y1 "Дельфін".

11. З 1 березня Укрпошта у Києві запускає кур’єрську доставку. А вже з 1 квітня автомобілі з кур’єрами поїдуть Львовом, Одесою, Харковом та Дніпром.

12. У львівській дитячій лікарні Охмадит півторамісячному маляті, яке народилося практично без стравоходу, хірурги сформували власний орган малотравматичним способом. Таку операцію в Україні проводили вперше.

13. Міністерство освіти і науки підписало Меморандум з компанією Plagiat.pl про безоплатне користування системою з виявлення плагіату для вищих навчальних закладів на 5 років. Як повідомляє прес-служба міністерства, це дозволить українським вузам протягом 5 років безкоштовно використовувати сучасну систему для виявлення плагіату, зокрема з робіт, виконаних на різних мовах.

14. Українська тенісистка Еліна Світоліна виграла турнір WTA Premier Dubai Duty Free Tennis Championships у Дубаї!

15. Українець Артем Далакян переміг американця Браяна Вілорію та здобув чемпіонський титул за версією WBA.

16. Команда України стала переможцем у командному турнірі у стрільбі з пневматичного пістолета на Чемпіонаті Європи.

17. В Україну для зйомок у спільному українсько-французькому фільмі "Останній крок" приїхав Жан Рено. Трилер про найманого вбивцю, якого грає Рено, зараз знімають у Карпатах.

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорец