"Трохи вранішніх новин" (29 листопада) - Денис П'ятигорец

"Трохи вранішніх новин" (29 листопада) - Денис П'ятигорец

1. Державне підприємство «Науково-технічний комплекс «Завод точної механіки», відвантажило у військові частини Міністерства оборони України нову партію з 250 гармат ЗТМ1 і ЗТМ2. Таким чином «Завод точної механіки» повністю виконав Державне оборонне замовлення на 2017 рік, випереджаючи затверджений графік.

2. Підприємство "Житомирський бронетанковий завод", що входить до складу Держконцерну "Укроборонпром", завершило всі заводські випробування бойової машини - БМП-1УМД. БМП-1УМД – це глибоко модернізована БМП-1. ББМ оснащено сучасним бойовим модулем «Стилет», цифровою системою управління вогнем і німецьким двигуном Deutz.

3. Державне зовнішньоторговельне підприємство "СпецТехноЕкспорт", яке входить до складу держконцерну "Укроборонпром", стало першою українською компанією, що здобула контракт від державної європейської компанії на постачання комплектувальних до танків T-72 протягом 2017-2019 років.

4. Представники фанатських угруповань Kharkiv City Patriots і донецького The Club, зупинили автобус «Шахтаря» для розмови з футболістами. Тарас Степаненко пообіцяв підтримати воїнів АТО в найближчому матчі. Андрій Пятов зізнався, що гравці «Шахтаря» багато допомагають нашим військовим, але роблять це не публічно. У свою чергу, ультрас поставили команді ультиматум: «Не підтримаєте нашу армію – будете грати в Донецьку».

5. Офіс з питань контролю зовнішніх активів Міністерства фінансів США (OFAC) оголосив про набуття чинності поправок до прийнятих раніше директив щодо санкцій проти Росії, які скорочують терміни кредитування осіб і компаній в санкційному списку.

6. Українські школярі цьогоріч здобули 24 медалі на міжнародних учнівських олімпіадах з хімії, математики, фізики, біології, інформатики, географії, екології та астрономії.

7. Протягом 10 місяців 2017 року фізичні особи-підприємці, що працюють за спрощеною системою оподаткування, сплатили до місцевих бюджетів майже 12,7 млрд грн єдиного податку, що в 1,5 рази (або на 52%) більше, ніж за аналогічний період минулого року.

8. З початку запуску держпідприємством "СЕТАМ" сервісу OpenMarket з його допомогою було продано арештованого майна на суму більш ніж 5,06 млрд гривень.

9. Експорт української аграрної та харчової продукції за 10 місяців 2017 року (січень-жовтень) збільшився на 22,7% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

10. За час дії зони вільної торгівлі з Європейським Союзом з 1 січня 2016 року експорт українських товарів до європейських країн зріс на 10%.

11. В Україні за десять місяців поточного року було реалізовано 2,2 тис. електромобілів. Порівняно з аналогічним періодом минулого року попит на автомобілі, що працюють виключно на електротязі, зріс на 227%.

12. Національне агентство з питань запобігання корупції розпочало прийом повідомлень про корупцію на спеціально створену телефонну лінію в цілодобовому режимі. Номер телефону +38(044)200-06-91

13. Український боксер Арнольд Хегай переміг суперника з Російської Федерації Валєрія Третьякова у поєдинку, який відбувся у Москві. 25-річний боксер напівлегкої ваги Хегай нокаутував росіянина за кілька секунд до завершення останнього 10-го раунду.

14. Відомий ірландський актор Джек Рейнор зіграє головну роль у художньому фільмі "Гарет Джонс" про валійського журналіста, яким першим на Заході розповів про Голодомор в Україні 1932-1933 років. Про це повідомила режисер фільму Агнешка Холланд. Прем'єра фільму, який зніматимуть в Україні, Польщі та Великобританії, відбудеться не раніше грудня 2018 року.

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорец