"Трохи вранішніх новин" (29 вересня) - Денис П'ятигорец

"Трохи вранішніх новин" (29 вересня) - Денис П'ятигорец

1. Україна виборола ще одну золоту нагороду на ІІІ Іграх нескорених (Invictus Games) в Торонто (Канада). Золоту медаль з веслування на тренажерах завоював капітан команди Олександр Писаренко. Напередодні українець Василь Пашкевич завоював золоту медаль з пауерліфтингу на «Іграх нескорених».

2. Хороші новини для прикордонників та й усіх військовослужбовців. З 1 січня 2018 року посадові оклади військовослужбовців збільшаться у 4,5 разу. Крім того, зростуть оклади за військові звання. Зокрема за звання "солдат" платитимуть не 30, а 560 гривень, а за "майора" - не 125, а 1420 гривень.

3. У Миколаєві відбувся перший випуск військовослужбовців військової служби за контрактом, які пройшли навчання за програмою НАТО “Курс лідерства базового рівня”.

4. Протитанкові ракетні комплекси українського виробництва Стугна і Корсар, які розробили фахівці КБ Луч, надійдуть на озброєння ЗСУ вже у 2017 році. Про це під час Всеукраїнського форуму приватних підприємств оборонної промисловості України заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов

5. Вибухи на арсеналі Збройних сил України у Калинівці Вінницької області не вплинуть на рішення Сполучених Штатів Америки щодо надання зброї Україні. Про це спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер заявив "Голосу Америки".

6. Міністерство закордонних справ України направило закон "Про освіту" на експертизу до Венеціанської комісії.

7. Бердичівський районний суд Житомирської області визнав киянина Дмитра Васильця і жителя Бердичева Євгена Тімоніна винними у сприянні терористичній організації. Обох засудили до 9 років позбавлення волі. Ці два дєбіла зареєстрували і налаштували трансляцію каналу "Новоросія ТВ" на популярних відеохостингах. Ну а тепер будуть на зоні налаштовувати своє статеве життя. Але вже без реєстрації.

8. Рада директорів Європейського інвестиційного банку минулого тижня затвердила виділення 160 млн євро на будівництво двох нових станцій метро в Харкові.

9. З початку року Харківський тракторний завод випустив понад 700 тракторів. Очікується, що до кінця 2017-го підприємство випустить одну тисячу тракторів.

10. Азербайджанська фірма ALKE запустила цукровий завод в селищі Миколаївка, Білопільського району Сумської області. У планах підприємства – виробляти більше 40 тис. т цукру, як для внутрішнього ринку, так і на експорт.

11. Дочірня компанія одного з найбільших в світі виробників насіння сільськогосподарських рослин DowDuPont (США) - DuPont Pioneer Україна інвестувала $5 млн у лінію з виробництва насіння соняшнику на заводі в селі Стасі Полтавської області.

12. Український проект Greencubator братів Зінченко отримав премію Bright Award 2017 $100 тисяч від Стенфордського університету. Greencubator – це мережа енергетичних інновацій та спільнота людей, зацікавлених в розвитку енергетичної демократії. Мета проекту – підштовхнути людей до позитивних змін в галузі енергетики. Для цього були створені навчальні табори Tesla Campі Energy Camp.

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорец