"Трохи вранішніх новин" (3 березня) - Денис П'ятигорець

"Трохи вранішніх новин" (3 березня) - Денис П'ятигорець

1. І розпочнемо одразу з козирних новин. Главу Державної фіскальної служби України Романа Насірова в четвер увечері затримали представники НАБУ в Феофанії у так званій "справі Онищенка".

2. Ще на один крок ближче до безвізу. Комітет постійних представників країн-членів ЄС (COREPER) на зустрічі у Брюсселі схвалив рішення про візову лібералізацію для України.

3. Україна закінчила зимовий період із великими запасами газу. В кінці лютого Україна мала у газових сховищах більш ніж 8,3 млрд кубометрів газу, при прогнозованому залишку близько 8,0 млрд кубометрів. Карочє, привіт Парєбрік! Ми не тільки третій рік поспіль не замерзаємо без вашого газу, та ще й примудрилися його зекономити.

4. Бійці 54-ї бригади ЗСУ ліквідували передову розвідгрупу бойовиків на Світлодарській дузі. Про це на своїй сторінці у ФБ повідомив волонтер Юрій Мисягін. В ЗСУ без втрат. І ця новина в принципі пояснює наступну.

5. Міністерство оборони РФ закуповує 49 тис. полотнищ державного прапора Росії для оформлення трун на 25 млн рублів, які відправить в 4 міста Росії. 8,2 тис. – прапорів відправляться в Ростов-на-Дону, який розташований поруч з кордоном України.

6. Держпідприємство Укроборонпром відкрило сучасний центр для тренування пілотів та екіпажів вертольотiв Мi-8МТВ, Мі-17В5, Мi-171Ш, Мi-24 для потреб Повітряних сил та армійської авіації Збройних сил України та інших зацікавлених силових структур.

7. Посли країн-членів Європейського Союзу ухвалили рішення продовжити санкції для екс-президента України Віктора Януковича та його соратників ще на один рік.

8. Держбюджет України в січні-лютому перевиконаний за доходами на 9,2%.

9. Зростання ВВП України в січні 2017 року становило 5,1%, тоді як у січні минулого року ВВП знизився на 1,6%.

10. Капітальні інвестиції в українську галузь сільського господарства в 2016 році склали 44 мільярди гривень, що є рекордом за всю історію незалежності країни і в 1,5 рази перевищує торішній показник

11. У 2017 році фінансування наукових досліджень і розробок наукових установ збільшилося майже на 40%

12. Наприкінці березня буде оголошено міжнародний тендер на реалізацію п’яти проектних напрямків ремонту доріг у Закарпатській області, кредитні кошти для яких у сумі 50 мільйонів євро виділить Угорщина

13. У 2016 році житлове будівництво продемонструвало зростання на 13% (у 2015 році «мінус» 14,2%).

14. Україна збільшила продажі троянд за кордон майже у 30 разів за два роки. Експорт українських троянд в минулому році збільшився втричі і досяг 2,89 млн шт. У 2015 році експорт троянд склав 0,96 млн шт., у 2014 році - 0,1 млн шт. на рік.

15. Дрібниця, але приємно. Міжнародний союз біатлоністів (IBU) позбавив Тюмень права прийняти чемпіонат світу-2021. Причина, яку озвучили в союзі біатлоністів очевидна: «З вами і так не все в порядку, а тут ще гвинтівки в руках» - повідомили в союзі.

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорець