"Трохи вранішніх новин" (3 червня) - Денис П'ятигорець

"Трохи вранішніх новин" (3 червня) - Денис П'ятигорець

В принципі я не пишу «Вранішні новини» по суботах. Але ж ми Хунта, а отже робимо, що хочемо.

Поїхали!

1. Національна Рада Реформ підтримала реформу медицини та рекомендувала Верховній Раді України визначити пацієнтські законопроекти як невідкладні.

2. У зв'язку із запровадженням ЄС безвізового режиму для громадян України працівники українських консульств 11 червня прибудуть до аеропортів ФРН, щоб допомогти громадянам України у разі виникнення ускладнень при перетині кордону.

3. У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП) підтверджують відкриття кримінального провадження, що стосується незаконного збагачення народного депутата України, заступника голови фракції "Опозиційний блок" Сергія Льовочкіна.

4. #Нібалєй! Солом’янський районний суд столиці відмовив відстороненому від виконання обов’язків голови Державної фіскальної служби Роману Насірову у зміні запобіжного заходу для виїзду на лікування за кордон.

5. Сили АТО зайняли нові позиції в "сірій зоні" - вони просунулися на 1,5 км ближче до Бахмутської траси. Про це повідомляється на сторінці в Фейсбуці 93 гвардійської механізованої Харківської бригади. При цьому прес-служба Міноборони офіційно заявили, що: «Ето нє ми!». Нє, ну красунчики! Вчяться! Все правильно, це не ми. Це місцеві шахтарі, які синхронно, з незрозумілих причин, отримали на 23 лютого від своїх дружин в якості подарунку комплекти форми ВСУ. Просто в Кримському нема Брокарда.

6. ГО "Інтерньюз-Україна" проведе школу публіцистики для ветеранів АТО. Школа пройде для 30 учасників. Участь у ній буде безкоштовною. Заняття передбачають 10 одноденних літературних студій, які будуть проходити раз на тиждень з 17 червня по 5 серпня 2017 року.

7. Пам’ятаєте того ізящного дядька з Луганської податкової, в якого вилучили кілька лямів баксів при обшуку? Пам’ятаєте, як він вийшов під смішну заставу? Раунд 2! Печерський райсуд Києва заарештував колишнього начальника Державної податкової служби в Луганській області Олександра Антипова з альтернативою у вигляді застави 100 млн грн.

8. Державна міграційна служба з початку року оформила 1 185 425 біометричних паспортів для виїзду за кордон з початку 2017 року.

9. Влітку 2018 року українська компанія Kinorob та французька Dadafilms розпочнуть зйомки історичної драми "Анна Київська - королева Франції" (Anna de Kiev). "Зйомки байопіку (біографічного фільму) заплановані на літо-осінь 2018 року на території Франції і України, а в широкий прокат Анна Київська вийде у 2019 році", - йдеться у повідомленні. А тепер жарт на істинного поціновувача – за логікою ВО «Батьківщина» президент РФ своєю заявою про «російські коріння принцеси Анни» сприяв розвитку українського кіно!

10. В психології є п’ять стадій прийняття неминучого. Це:
- Заперечення
- Гнів
- Торг
- Депресія
- Прийняття.
А тепер давайте пройдімося по заявам Кремлівського Карліка у відповідності до стадій:
- Заперечення – «Іх там нєт. Це все воєнторг»
- Гнів – «Ми будемо захищати інтереси Росії в Україні всіма засобами»
- Торг – «Зніміть з нас санкції за Україну і ми разом подолаємо ІГІЛ»
- Депресія – «Європейці, допоможіть! Санкції проти РФ шкодять вам. Попросіть своїх лідерів, щоб вони санкції зняли».
А це вже остання цитата Карліто.
- Прийняття. – «Я не належу до числа європейських лідерів. У всякому разі, вони так не вважають».
Нарешті Вова прийняв той факт, що він Хуйло!

11. Національній гвардії України передали партію БТР-3ДА, оснащених новітнім бойовим модулем «Штурм-М», а також оновлений літак Ан-26.

12. Загальний обсяг капітальних інвестицій в аграрний сектор економіки у січні-березні 2017 року зросли до 10,9 млрд грн, або на 4 млрд грн – це більше на 57,9%, ніж за перший квартал 2016 року.

13. Дніпровський "Південмаш" уклав контракт із компанією S7 Sea Launch Limited на виробництво і поставку ракет-носіїв серії "Зеніт". Наразі портфель замовлень "Південмашу" на найближчі роки перевищує (в перерахунку) $350 млн. Серед основних замовників - компанії США, Італії, Індії, Кореї.

14. Відразу дві українські команди увійшли в Топ-25 конкурсу NASA Space Apps Challenge 2017, завдання якого – пошук талантів і перспективних проектів по всьому світу. Одна з них з Одеси. Її учасники – дванадцятирічні школярі, закохані в космос.

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорець