"Трохи вранішніх новин" (3 квітня) - Денис П'ятигорец

"Трохи вранішніх новин" (3 квітня) - Денис П'ятигорец

1. У найстарішому виші Туреччини – Стамбульському університеті – відкрилася спеціальність «українська мова та література».

2. Європейський банк реконструкції та розвитку надасть українській компанії «Нова пошта» кредит на розширення та розвиток. Зазначається, що плани щодо укладання кредитної угоди підтвердили обидві сторони.

3. Президент Латвії затвердив перехід шкіл нацменшин на державну мову. Цікаво, а угорський МЗС теж буде рефлексувати на них та блокувати контакти з НАТО?

4. У 2018 році на будівництво і відновлення військових містечок та розвиток інфраструктури Збройних сил передбачено 4 млрд грн, що у 40 разів більше порівняно з довоєнними цифрами.

5. В районі Світлодарки наші світлі хлопці влучним пострілом з чогось незабороненого «Мінськом» підпалили цілий Урал «защітніков скрєп», який був набитий боєприпасами. Поки Урал радісно виблискував чисельними детонаціями мєльдонського БК, абідчівиє мижебратья встигли повідомити, шо то були не снаряди, а то була медицинська машина. Ага. Тентований УРАЛ. Нє, но хоча якщо суровиє ценітєлі баяришніка використовують 120-мм міну в якості свічок від геморою – то, канєшно, машина медична. Питань нема.

6. ДП «Укроборонсервіс» у 2016-2017 роках відремонтувало п'ять комплексів С-300ПС для ЗСУ

7. За 1-й квартал 2018 року в Україні введено 160 МВт потужностей відновлюваної енергетики.

8. ПриватБанк подав судові позови проти PricewaterhouseCoopers (Кіпр) і PricewaterhouseCoopers (Україна) на суму $3 мільярди. У банку зазначають, що сума позовної заяви становить $3 мільярди як відшкодування збитків, яких, як вважає ПриватБанк, він зазнав унаслідок серйозних і значних порушень з боку PwC своїх обов'язків і, перш за все, обов'язків під час перевірки фінансової звітності ПриватБанку за звітні періоди, що закінчуються 31 грудня 2013 року, 31 грудня 2014 року та 31 грудня 2015 року.

9. Україна у січні-березні 2018 року скоротила імпорт природного газу у 2,3 рази порівняно з відповідним періодом минулого року

10. Сервіс Google Pay зняв серію рекламних роликів в Київському метрополітені.

11. В Канаді випустили позолочену монету у формі української писанки

12. Український виробник механічних конструкторів UGEARS зібрав $110 тис на Kickstarter

13. #апстєну. У Бурятії пройшли невдалі випробування першого безпілотника «Пошти Росії», який повинен був доставити посилку на відстань 16 кілометрів — з Улан-Уде в село Нижній Саянтуй. Пристрій із посилкою на 2 кілограми набрав висоту та на великій швидкості влетів у найближчий будинок. Пізніше розробники заявили, що проблема була в тому, що дрон обладнали відеокамерою. Бездушна машина побачила, в якій дупі світу їй доведеться працювати і вчинила самогубство.

14. Чистий прибуток «Газпрому» за рік скоротився в чотири рази через суд з «Нафтогазом». Напевно в дрона з попередньої новини були акції Газпрому.

15. На ЧЄ з боксу (до 22 років) українці здобули 8 нагород:
Золото: Олексій ТОКАРЧУК (75кг), Степан ГРЕКУЛ (81кг)
Срібло: Юлія ДЕМ`ЯНЕНКО (48кг), Сергій ГОРСКОВ (91кг)
Бронза: Євген ОВСЯННІКОВ (49кг), Діана СТАРКОВА (64кг), Наталія МЕЛЕШКО (69кг), Максим ПИЛИПЕЦЬ (69кг)

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорец