"Трохи вранішніх новин" (3 жовтня) - Денис П'ятигорец

"Трохи вранішніх новин" (3 жовтня) - Денис П'ятигорец

1. Збірна України за підсумками "Ігор Нескорених", що завершилися в Канаді, здобула 14 медалей - 8 золотих, 4 срібних та 2 бронзових.

2. З 1 жовтня набирають чинності нові торгові преференції Європейського Союзу для України. Тепер експорт з України в Євросоюз більшості видів сільськогосподарської продукції буде проходити без застосування митних зборів, повідомляє прес-служба представництва ЄС в Україні.

3. Державний бюджет України за січень-серпень 2017 року виконано з профіцитом на рівні 38,470 млрд грн проти 42,936 млрд грн дефіциту за аналогічний період попереднього року.

4. Відколи в Україні набув чинності закон про спецконфіскацію з рахунків екс-президента Віктора Януковича та його оточення конфіскували 1,7 млрд доларів США - 1,5 млрд доларів раніше і 200 млн доларів днями.

5. Правоохоронці затримали бандитську групу, яка причетна до злочинів з розпалювання ворожнечі в Україні і пов'язана з екс-«регіоналами». За даними поліції, Затримані учасники банди "Торпеда" влаштували вибухи у консульстві Польщі та біля Кабміна на День Незалежності

6. За два роки оперативна робоча група ЄС зі стратегічних комунікацій виявила понад 3 тис. випадків дезінформації в російських ЗМІ. Про це повідомила верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні

7. Уряд підтримав ініціативу Міністра молоді та спорту про виділення 10% коштів фонду регіонального розвитку саме на спортивні об’єкти. За два останні роки Уряд інвестував у будівництво та відновлення спортивних об’єктів понад 470 млн гривень. Про це заявив Міністр молоді та спорту Ігор Жданов.

8. Сполучені Штати Америки нададуть Україні понад 5 мільйонів доларів на зміцнення здатності запобігати кіберзагрозам.

9. У Миколаєві в морському порту Ольвія у вересні обробили рекордну кількість вантажів за останні 25 років.

10. У Херсонській області відкрили першу чергу Новотроїцької вітроелектростанції, яка увійде у трійку найбільших і найпотужніших в Україні. Загальна потужність станції складе майже 70 МВт.

11. У місті Гола Пристань в рамках Х Міжнародного економічного форуму «Таврійські горизонти» відбулося офіційне відкриття наукового підприємства «5 ELEMENT» – національного виробника нано-добрив.

12. 9 вересня, у місті Борислав на Львівщині, відкрили нову сонячну електростанцію ТОВ «Синтез Солар». Електростанція складається із двох – наземної та дахової, яка є найпотужнішою в Україні. Річна загальна генерація буде становити приблизно – 1,4 млн кВт/год.

13. Потужності «зеленої» енергетики в Україні за 9 місяців поточного року виросли в 3,7 рази в порівнянні з 2016 роком

14. Товарообіг між Україною і Австралією в січні-липні 2017 року виріс на 56,3%

15. Зростання цін на світовому ринку та відкриття нових ринків призвело до збільшення експорту української молочної продукції за останні вісім місяців на 81%

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорец