"Трохи вранішніх новин" (31 січня) - Денис П'ятигорец

"Трохи вранішніх новин" (31 січня) - Денис П'ятигорец

1. 30 січня відбулися успішні перші льотні випробування нової української крилатої ракети наземного базування, здатної точно вражати наземні та морські цілі. "Для України це дуже важлива подія, тому що після тотального роззброєння української армії, згідно з Будапештським меморандумом, на озброєнні Збройних сил України не залишилося жодної крилатої ракети", - зазначив Турчинов.

2. 1,5 млн грн з прокату "Кіборгів" передадуть сім'ям загиблих бійців. За 2 місяці прокату український фільм “Кіборги” подивилися 304,6 тисяч глядачів. Загалом стрічка зібрала понад 22 млн гривень.

3. Міністерство фінансів США представило в Конгресі так звану "кремлівську доповідь", в якій перераховані імена наближених до Кремлівського шпенделя російських чиновників і бізнесменів. Усього до списку потрапили 210 імен — 114 чиновників і 96 бізнесменів. Список поки не є санкційним, але представляє потенціальну небезпеку для його учасників, які швидку можуть потрапити під санкції в разі їх розширення.

4. «Санкції будуть, і вони стануть результатом цієї доповіді» - заявив міністр фінансів США Стівен Мнучін, пояснивши, що про це йдеться в засекреченій частині доповіді.

5. Український пристрій Petcube Bites отримав премію платформи Product Hunt Golden Kitty Awards в номінації "Найдивніший продукт року", обігнавши при цьому "The Boring Company" Ілона Маска. Про це йдеться на сайті премії. Премію Product Hunt отримало ще два українських продукти: у номінації "Бот року" переміг юридичний бот PatentBot, а в номінації "Кращий споживчий продукт" - сервіс Setapp від Macpaw.

6. Видання Global Capital у своєму щорічному огляді міжнародних ринків капіталу називало розміщення Україною євробондів на $3 мільярди найкращою угодою 2017 року в регіоні Центральної та Східної Європи, Близького Сходу і Африки.

7. Топазу далі команду! У Харкові суд присудив антимайданівцю Ігнату Кромському, відомому за прізвиськом «Топаз», 8 років ув'язнення з конфіскацією майна.

8. Поліцейські затримали громадянина Росії, який у 2014 році брав участь в окупації Слов'янська.

9. Назви-агонь! У Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації презентовано нову систему екстреної евакуації поранених «Каспер» та експериментальну відео-систему виявлення та спостереження за безпілотними літальними апаратами «Саурон».

10. Запоріжжя рулить!!! Завод “Іскра” став лідером радіолокаційного кластеру “Укроборонпрому” та вийшов на темпи серійного виробництва РЛС. В першу чергу, мова йде про значне зростання у 2017 році обсягів реалізації продукції для потреб Міністерства Оборони України, який у порівнянні з 2015 роком зріс у 8 разів.

11. Загальна сума інвестицій в об'єкти відновлюваної енергетики у 2016 році становила близько 300 мільйонів доларів, а у 2017 році на 23% більше - майже 370 мільйонів доларів. Прогноз на 2018 рік - плюс 25-30%

12. Більше 460 млн євро залучено у встановлення майже 2 ГВт теплових потужностей із заміщення газу в Україні за останні три роки.

13. ПАТ “Укрпошта” виплатила на користь держави загалом 1 650 428 тисяч гривень у 2017 році. Майже половина коштів – 787 мільйонів гривень – єдиний соціальний внесок.

14. 28 січня на церемонії вручення Grammy-2018 донька Джей Зі і Бейонсе, Блу Айві, була одягнена в білий костюм, розроблений українським дизайнером Валерією Ковальською.

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорец